31. maj 2020
Venstres leder i Roskilde Byråd Jette Tjørnelund foreslår, at børnefamilier ikke skal betale for pasning, når den er lukket pga. corona.
Venstres leder i Roskilde Byråd Jette Tjørnelund foreslår, at børnefamilier ikke skal betale for pasning, når den er lukket pga. corona.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jette Tjørnelund (V): Forældre skal ikke betale for ubrugte børnepladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jette Tjørnelund (V): Forældre skal ikke betale for ubrugte børnepladser
Opdateret 03. april 2020 kl. 09:13
Roskilde Avis - 03. april 2020 kl. 09:02
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Forældrene bør have kompensation for lukkede daginstitutioner, når de ikke må bruge dem til deres børn, siger Jette Tjørnelund.

Venstres leder i Roskilde Byråd foreslår, at kommunen foreløbig kompenserer for perioden frem til 1. april

- Vi synes, det er urimeligt, hvis forældre skal betale for en pasning, som de selv må stå for samtidig med de varetager arbejde hjemmefra.

- Børnepasning og SFO er en tung post på budgettet hos børnefamilier. Samtidig oplever mange desværre at få en fyreseddel i disse tider, og det presser især økonomien for de børnefamilier, der ikke har for meget i forvejen.

Jette Tjørnelund henviser til, at flere andre kommuner indfører tilsvarende ordninger, bl.a. i landets næststørste by Aarhus. Samtidig henviser hun til, at Venstres folketingsgruppe har fremlagt en model, hvor staten betaler kommunens øgede udgifter, når der kompenseres for manglende børnepasning.

- Vi står i en helt ekstraordinær situation, og derfor kunne Roskilde kommune forsvare at opkræve betaling uden pasning i en kort periode. Men nu bliver det for en længere periode, og derfor bør forældrene slippe for at betale for vuggestue, børnehave, SFO og klubtilbud, forklarer Jette Tjørnelund.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk