30. maj 2020
Billedet her er fra en af de tidligere års fællesfester, hvor eleverne skulle have armbånd på, så andre ikke kunne komme ind. 

(Foto: Kenn Thomsen)
gallery icon

Se billedserie

Billedet her er fra en af de tidligere års fællesfester, hvor eleverne skulle have armbånd på, så andre ikke kunne komme ind. (Foto: Kenn Thomsen)
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: I Byrådet: Politikere vil have fælles sidste skoledag genindført

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Byrådet: Politikere vil have fælles sidste skoledag genindført
Roskilde Avis - 21. marts 2019 kl. 05:13
Af Anette Gundlach
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Enhedslisten og Det Konservative Folkeparti ønsker nu beslutningen om at afskaffe den fælles sidste skoledag for folkeskole-elever gjort om. Derfor har de rejst sagen på byrådsmødet i den kommende uge.

arrow Læs også: Åbning for fælles skolefest

Et næsten enigt Skole- og Børneudvalg tog beslutningen om at droppe festen for i stedet at lade eleverne holde afslutning på de enkelte skoler.

Denne flertals-beslutning i udvalget kom trods entydige hørings-svar fra kommunens folkeskoler. De ønskede at fortsætte med én fælles afslutningsfest, forklarer Lars Lindskov (K) og Henrik Stougaard (El) .

Efterfølgende har der været massive tilkendegivelser fra skoleelver om, at man er meget utilfredse med beslutningen,

Begge politikere er bekymrede over, at de unge bliver ladt i stikken, når de på den måde bliver overladt til sig selv.

For godt nok har skolerne fået ordre på, at de skal arrangere afgangsfester på de enkelte skoler, og at de skal holde på eleverne frem til klokken 17.

Men der har tidligere været dårlige erfaringer med at sprede afslutningsfesterne, fordi mange af eleverne ikke kom til disse arrangementer. De forsvandt i stedet på tværs af skolerne til fælles fest uden voksen-opsyn.

Mange elever har da også allerede sagt, at de holder en fælles fest ligegyldigt, om politikerne er med eller ej.

Skaber problemer
Henrik Stougaard og Lars Lindskov frygter da også, at de improviserede fester kommer til at foregå rundt omkring i byen, og at de kommer til at foregå uden voksne, der kan være med til at hjælpe, hvis der opstår problemer.

Formand for Skole- og Børneudvalget Jette Henning (S) har i den seneste udgave af Roskilde Avis sagt, at udvalget ikke tager ansvar for, at eleverne selv laver en fælles fest, fordi de er utilfredse med politikernes beslutning.

Lars Lindskov og Henrik Stougaard mener nu, at skoleudvalgets flertalsbeslutning er åbenlyst uhensigtsmæssig og problemskabende, og foreslår derfor at den laves om.

De foreslår i stedet, at der skal være en fælles fest med flere aktiviteter. Der må ikke medbringes eller indtages alkohol. Synlig alkohol vil blive konfiskeret af medarbejdere.

arrow Skoleudvalg under pres: De vil stoppe festen
27. marts 2019 kl. 00:22 Opdateret: kl. 11:30
arrow Politiet til forældremøde: Bedst med fælles skolefest
26. marts 2019 kl. 16:06 Opdateret: kl. 10:39
arrow Læsere på Facebook til byrådet: Hold nu den skolefest
24. marts 2019 kl. 00:09 Opdateret: kl. 10:07
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk