22. oktober 2020
Universitetsstien har været spærret siden begyndelsen af juni, hvor arbejdet med at anlægge den nye del af stien gik i gang.
gallery icon

Se billedserie

Universitetsstien har været spærret siden begyndelsen af juni, hvor arbejdet med at anlægge den nye del af stien gik i gang.
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hurtigrute til Trekroner: Borgmesterstien genoplivet efter indvielsen af nyt stykke cykelsti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hurtigrute til Trekroner: Borgmesterstien genoplivet efter indvielsen af nyt stykke cykelsti
Roskilde Avis - 18. september 2020 kl. 15:58
Af Tekst og foto: Jan Partoft

Cyklister og fodgængere har fået kortere vej på ruten mellem Roskilde og Trekroner efter at Universitetsstien er blevet forlænget og rettet ud, så man ikke længere skal en tur ind mellem villaerne på strækningen fra Solvænget til Gammel Trekronervej. Nu er der kommet et stykke sti langs jernbane på denne strækning.

arrow Læs også: Fuld pedal til og fra Trekroner

- Som beboer i Trekroner bruger jeg selv stien flittigt, sagde borgmester Tomas Breddam, da han stod for at indvie den nye sti.

- Jeg har set på hegnet, der har spærret stien i anlægsperioden og har glædet mig til at vælte det, som man siger i festival sammenhæng.

- Der er dog ingen orange scene bag hegnet, men en ny cykelsti til Roskilde, hvor man kan køre uden at møde en bil undervejs.

Indvielsesturen begyndte i Trekroner og fortsatte ind til Roskilde med stop ved Solvænget, hvor det nye stykke begynder, når man kommer fra Roskilde.

Borgmestersti
Inden borgmesteren væltede hegnet, eller nærmere trak det til side, fortalte han også at stien havde været længe undervejs. Der skulle laves aftaler med grundejerne og Banedanmark. Byrådet bevilligede pengene til den nye del af stien tilbage i 2015. Den ny anlagte strækning er på 600 meter, selve strækningen fra Røde Port til Trekroner er lidt over tre kilometer. På den nye strækning er der kommet en bro over Præstemarksvej.

Trekroner-bydelen er hjem for 5.500 mennesker, RUC har tilsammen cirka 10.000 studerende og ansatte og Absalon har 3.000 studerende.

- Jeg tror, at den nye sti vil få flere til at cykle mellem Trekroner og Roskilde, sagde borgmesteren, der selv er bruger af stien.

- Men i må godt udbrede budskabet om den nye sti, så vi får flere til at bruge den.

Borgmester Tomas Breddam har på en måde fået genoplivet et gammelt kælenavn til Universitetsstien: Borgmesterstien. Navnet kom til verden dengang Henrik Christiansen var borgmester. Han cyklede fra sit hjem på Rypevej ind til sit arbejde som aftenskoleleder i Algade 31. Det var et billede af ham på cykel, som var med til at han og Socialdemokratiet blev genvalgt og fik borgmesterposten ved valget i 1986.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk