26. februar 2020
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hul igennem til Jyllinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hul igennem til Jyllinge

Et gammelt ønske er gået i opfyldelse: Osvej er blevet åbnet til A6

Roskilde Avis - 10. september 2019 kl. 05:00
Af Tekst og foto: Tomas Skov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Tillykke med den nye vej, og tillykke med det nye spændende boligkvarter, som er på vej til at tage form. Og endelig et tillykke til dem, der vælger at flytte ind her. Det tror jeg ikke, de vil fortryde, sagde borgmester Tomas Breddam, og klippede den røde snor til forlængelsen af Bromarken til Møllevej under stor bevågenhed fra Jyllinges ungdom onsdag eftermiddag 4. september.

Umiddelbart efter den klassiske borgmester-disciplin, der blev udført med en gigantisk guldsaks, kom en tiårig dreng hen til den stadig nyslåede borgmester.

- Jeg synes, du skal blive ved med at være borgmester, lød vurderingen.

- Tak skal du have. Husk at sige det til dine forældre, lød den prompte replik fra Tomas Breddam.

Prøvekørt af elever

Ønsket om den nye vej og tilslutningen af Møllevej til A6 kom oprindeligt fra borgerne i Jyllinge som en del af den helhedsplan for Jyllinge, der blev udviklet på borgermøder og vedtaget af byrådet i 2013.

Nu er den her så, og den nye vejforbindelse mellem Værebrovej og Frederiksborgvej går gennem tre rundkørsler med støjvolde mod de kommende boligområder på begge sider.

Den nye strækning kommer også med en cykel-gangsti, og den prøvekørte en stor gruppe elever efter indtagelse af passende mængder frugt, chips og juice.

Deler regningen

Arbejdet med den nyetablerede vejstrækning har været delt mellem Lind & Risør og Roskilde Kommune, idet byggefirmaet har anlagt den del af vejen, der ligger på området for de kommende boliger, mens kommunen har stået for rundkørslen ved Møllevej og forbindelsen derfra ud til A6.

- Det er ret usædvanligt, at man splejser om etableringen af en vej, som normalt er et kommunalt anliggende. Men eftersom Lind & Risør har haft en stor interesse i at udvikle området til boliger, har vi altså delt udgiften, fortæller borgmesteren.

Lokalplanområdet, som vejen er en del af, udgør et areal på omkring 27 ha og giver mulighed for i alt 217 boliger, heraf 106 parcelhuse og 111 rækkehuse.

I 2020 er det planen, at der kommer et signalreguleret vejkryds mellem Møllevej, Gulddyssevej og Frederiksborgvej, så man kan køre ud på A6 på den sikrest mulige måde.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk