Højskolegrund: Politikere frygter tættere byggeri

Højskolen forfalder og ser helt forfærdelig ud, sagde Karsten Lorentzen på onsdagens byrådsmøde, hvor DF havde valgt at sætte den gamle højskolegrund i Himmelev på dagsordenen.

Årsagen er, at den bevaringsværdige højskolebygning forfalder mere og mere.

Karsten Lorentzen stillede forslaget, at man stopper dialogen med ejeren af grunden, indtil denne har lavet en plan over renoveringen af bygningen.

Der sker for lidt, og vi ved for lidt. Højskolen forfalder, og det ser helt forfærdeligt ud, sagde Karsten Lorentzen og fortsatte:
– Vi må have et udspil over, hvad der skal ske, samtidig kunne man sagtens gå i gang med den gamle bygning.

Thomas Gjørup fra BR familien, der bor i området købte grunden ved årsskiftet. Dengang blev det meldt ud, at det var planen at bygge efter den gældende lokalplan, der blev vedtaget i 2008. Det vil sige en bygningsprocent på 25

Senere har den nye ejer meldt ud, at de ønsker at få lavet en ny lokalplan, hvor bygningsprocenten kommer op på 34.

Kortene om byggeprojekterne er indtil videre blevet holdt tæt inde til kroppen, og der er kun meldt ud, at ejeren ville fremlægge et forslag til en bebyggelsesplan i løbet af dette efterår. Dette er endnu ikke sket.

Under politikernes diskussion kom det frem, at flere af dem undrede sig over, at kommunen overhovedet er gået i dialog med den nye ejer om at øge bebyggelsesprocenten.

Jette Tjørnelund fra Venstre forklarede, at hun var for udviklingen af området, men at man skulle fastholde byggeprocenten.

Merete Dea Larsen DF slog fast, at man på grund af naboerne ikke kunne tillade sig at røre ved byggeprocenten i lokalplanen. Den blev dengang lavet ud fra et kompromis efter lange opslidende diskussioner og tovtrækkerier.

Formand for Plan- og Teknikudvalget Tomas Breddam (S) forklarede, at der er en dialog med ejeren i gang, og at højskolen har en stor prioritet.

– Det er et vigtigt område, der kan forskønne vores by. Han gjorde det klart, at han også gerne vil se en plan.

Borgmester Joy Mogensen gav udtryk for, at hun ligesom de andre var utålmodig efter at se en plan for området. Hun gjorde det samtidig klart, at der kun er gået 11 måneder siden, den nye ejer overtog grunden.

Der var politisk flertal for at fortsætte dialogen med grundejeren.