25. maj 2020
Jacob Brøllund og Mette Gudman har store forventninger om, hvad Guldaldersalen og de tilstødende lokaler kan bruges til.
Jacob Brøllund og Mette Gudman har store forventninger om, hvad Guldaldersalen og de tilstødende lokaler kan bruges til.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Guldsmed genåbner Guldaldersal: Fest og foredrag igen på Prindsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Guldsmed genåbner Guldaldersal: Fest og foredrag igen på Prindsen
Roskilde Avis - 06. november 2019 kl. 00:37
Af Foto: Kim Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Faktisk er det en uddannet guldsmed, der nu genåbner Roskildes berømte Guldaldersal og de tilstødende lokaler på Prindsen som et samlingssted med liv og fest. Jacob Brøllund driver nu et eventbureau i København, men bor i Roskilde. Han syntes, det var synd, at de flotte lokaler stod tomme hen.

Til at stå for den daglige drift har han ansat Roskilde-pigen Mette Gudman, der også har et stort kontaktnet i byen.

Prindsens bygninger ejes af firmaet Nordicom, der i forvejen lejer ud til Hotel Zleep samt restauranten Brasserie Florentz. Sidstnævnte stod også tidligere for driften af selskabslokalerne på 1. sal, men da udlejerne satte prisen op, ville værtsparret ikke længere være med til det.

Derfor har Guldaldersalen samt Gustav Wied-salen og Holger Drachmann-salen stået tomme siden sommer.

Jacob Brøllund har nu lejet dem sammen med det anretter-køkken, der også findes på 1. sal. I de tre sale er der plads til i alt 250 mennesker, som kan spise og feste eller gå til koncert, foredrag osv.

Ombestemte sig
Brøllund hørte om de tomme lokaler gennem en forretnings-partner og besluttede så at ombestemme sig og bryde med sit princip om 'kun at arrangere begivenhederne' - ikke at stille lokaler til rådighed.

- Jeg kunne ikke stå for muligheden for at komme ind i disse fantastiske lokaler, der rummer en vigtig del af Roskildes historie, og som fortsat bør gøre det. Når folk hører, at de får mulighed for at holde deres fest i disse fantastiske omgivelser, så bliver mange interesserede. Det er simpelthen et fantastisk sted, siger han.

- Vi er startet med at få ryddet op rundt om. F.eks. på scenen og i de gamle omklædningsrum bagved, hvor der ikke så ud til at være sket noget i 30 år.

- Roskilde Salonorkester, der igen skal holde sin nytårskoncert her, ser allerede frem til, at de nu kan sidde oppe på scenen og spille, så der bliver plads til flere tilhørere i salen, fortæller han.

Fra INSP og kommunen
Den nye daglige leder Mette Gudman er vokset op i Roskilde og gik på Duebrødre Skole samt Katedralskolen.

Mens hun var i gymnasiet, arbejdede hun i fritiden for Peter Loehr, som dengang drev restaurant 'La Bøf' på det daværende Hotel Prindsen.

Siden har hun bl.a. arbejdet for staten som tolk og var sidst hos INSP og kommunen i et projekt, hvor det gjaldt om at få 'unge med langt tilløb i arbejde', som det så smukt hed.

For hende bliver cirklen dermed sluttet, når hun nu igen skal arbejde på det gamle hotel. Hun har endda fået opstøvet et tomt kontor, der i sin tid blev brugt af den arrangements-ansvarlige på hotellet. men som siden blev brugt til at opbevare rengørings-materiel.

- Jeg faldt straks for ideen om dette job efter at have prøvet så meget andet. Her er så smukke rammer til alle livets fester og begivenheder - lige fra barnedåb, konfirmationer eller bryllup - til fødselsdage og såmænd begravelseskaffe.

Samarbejde med hotellet
Brøllund og Gudman tror på, at samarbejdet med Hotel Zleep vil være en stor fordel for dem.

- Til fester eller i forbindelse med konferencer hos os, er det jo en stor fordel, at gæsterne samtidig kan overnatte lige midt i byen. Her kan man jo komme både i bil eller med tog, for stationen ligger jo kun 5 minutters gang væk.

- For hotellet er det også en fordel, at der nu er attraktive selskabs- og mødelokaler, som vil tiltrække flere.

tk

Nu er det igen muligt at komme på restaurant. Har du savnet at gå ud og spise?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk