26. maj 2020
Marie Vedel og Andreas Lykke Rasmussen kan slet ikke vente med at slå dørene op for gæsterne i Grundsmag, der nu har fået adresse i Byens hus på Stændertorvet.
gallery icon

Se billedserie

Marie Vedel og Andreas Lykke Rasmussen kan slet ikke vente med at slå dørene op for gæsterne i Grundsmag, der nu har fået adresse i Byens hus på Stændertorvet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grundsmag åbner snart på Stændertorvet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grundsmag åbner snart på Stændertorvet
Opdateret 21. august 2019 kl. 23:30
Roskilde Avis - 20. august 2019 kl. 00:08
Af Tekst og foto: Tomas Skov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter tre års dvale bliver der nu snart liv i det store, lyse lokale i Byens hus på Stændertorvet. Grundsmag er flyttet ind, og borde og stole er på plads.

De mange indbyggede hylder er ved at blive fyldt, og baren bliver bygget i nærmeste fremtid inden åbningen søndag 1. september.

- Nu vil vi gerne bare snart åbne. Her er så skønt - det er et sted, man ikke har lyst til at gå hjem fra, siger kok og restauratør Marie Vedel, som sammen med sin kokke-kompagnon, Andreas Lykke Rasmussen, satser lokalt, økologisk og bæredygtigt.

Fund omkring fjorden

90-100 procent af råvarerne er således økologiske, og så prioriteter restauratørerne som udgangspunkt at købe dansk, eller endnu bedre helt lokalt.

- Vi er ikke dogmatiske, men det vi kan finde lokalt, det går vi efter. Vi kan godt lide tankerne om at bruge det, der er omkring os, og vi vil gerne støtte op om de lokale producenter, sider Marie Vedel, der netop har været ude for at indsamle hyben og urter omkring fjorden til en særlig Grundsmag-te.

Byg din brunch

Lørdage og søndage vil man kunne sætte en god brunch til livs enten indenfor, hvor der er plads til 40 siddende, eller udenfor, hvor der vil blive plads til 30 spisende nær husmuren. Inspireret af flere spisesteder i hovedstaden bliver princippet, at man kan sammensætte sin egen brunch af tre, fem eller syv mindre retter.

- Udover at være delikat, så vælger du efter sulten, så vi også får mindre madspild, siger Marie Vedel.

Samtidig vil veganere eller vegetarer på denne måde uden problemer kunne sammensætte en brunch efter deres smag.

Klassikere i grønt

Menukortet i øvrigt er opbygget ud fra en ambition om at servere gode franske og danske klassikere som fx moule frites, boller i karry eller høne i rødvin i opdaterede, grønnere versioner.

- Det bliver de hyggelige, klassiske retter med et grønt twist og krydderurter. Det bliver genkendeligt på en moderne måde, siger Marie Vedel.

Prismæssigt går restauratørerne efter at lægge sig i mellemlejet, så de fleste, også børnefamilierne, kan sidde med omkring bordene på Stændertorvet. Og de vil blive serviceret af de kyndige kokke samt et ungt team af medarbejdere.

- Vi har ansat en masse søde unge mennesker, der har sabbatår, så det er vi så glade for, siger restauratøren.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk