23. september 2021
Ejer af Gastronetten Christian Nørgaard Zwicky reddede julen for 20 beboere på et psykiatrisk bosted sammen med ejer af Vikingebageren Michael Søndergaard.(Arkivfoto: Erling J. Pedersen)
gallery icon

Se billedserie

Ejer af Gastronetten Christian Nørgaard Zwicky reddede julen for 20 beboere på et psykiatrisk bosted sammen med ejer af Vikingebageren Michael Søndergaard.(Arkivfoto: Erling J. Pedersen)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Glemte julemad til beboere - nu takker leder redningsmænd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Glemte julemad til beboere - nu takker leder redningsmænd
Roskilde Avis - 29. december 2017 kl. 11:14

Leder af bostedet for psykisk sårbare Lene Chortsen Isak er dybt taknemmelig over, at ejer af Gastronetten Christian Zwicky og ejer af Vikingebageren Michael Søndergaard reddede julen for 20 beboerne på bostedet for psykisk sårbare.

arrow Læs også: Glemte at bestille julemaden til 20 beboere på bosted

De to fik stablet en julemenu på benene i sidste øjeblik. En menu en ansat på bostedet havde glemt at bestille.

Da Roskilde Avis spørger ind til, hvordan man kan glemme at bestille maden, når julen altid ligger fast på den 24. december svarer hun.

- Jeg har ikke tjekket op på det endnu, men det er en menneskelig fejl, som selvfølgelig ikke må ske. Jeg tænker, at det må have været noget med kommunikationen.

Søde mennesker hjalp
Heldigvis slog søde mennesker til og reddede julen for beboerne, siger lederen.

Hun har forsøgt at få fat i Christian Zwicky for at vise sin store taknemmelighed og for at betale for maden, som indtil videre har været en julegave fra de to herrer.

- Han har nok travlt med at tilberede nytårsmenuer, så jeg sender ham en mail i stedet, siger Lene Chortsen Isak.

Hun slår fast, at bestillingen af nytårsmenuen er dobbelttjekket, så beboerne behøver ikke at være nervøse for, at de skal ud i en feberredning for at få en hyggelig aften med god mad til.

Sådan gik det til
Ingen duft af julemad var, hvad beboerne på bostedet for psykisk sårbare Toftebakken havde at se frem til, da det blev juleaften i år.

De havde ellers fået lovning på julelækkerier og hygge, men juleaftensdag blev det klart, at en eller anden havde glemt at bestille de gode sager og at julebordet ville forblive tomt, hvis ikke der skete et lille julemirakel.

Hjælp fra lokale
Ejer af Gastronetten Christian Zwicky Nørgaard fik nys om miseren, da han skulle til at lukke ned for forretningen ved 16-tiden.

I næsten samme øjeblik kom ejeren af Vikingebageren Michael Søndergaard forbi for at hente sovsen og rødkålen til juleanden.

De to blev hurtigt enige om, at de ikke kunne lade beboerne i stikken. De blev nødt til at hjælpe de julemadsløse folk, selvom de hverken havde mere flæskesteg eller and i huset, og alle butikkerne i byen var lukkede.

- Det er jo mennesker, der i forvejen har det svært. De skulle ikke lide ekstra ved, at en eller anden havde glemt deres jul. Derfor var det vigtigt for os at hjælpe dem, siger Christian Zwicky.

Flæskesteg til 20
De satte hovederne i blød, og det betød, at Michael Søndergaard fik fat i ejeren af pizzariet, som ligger ved siden af Vikingebageren. Her kan man nemlig købe flæskestegssandwich til dagligt, fortæller han.

Ejeren fortalte, at de havde en kæmpe flæskesteg, som var stor nok til 20 personer, som de kunne bruge til middagen.

Stegen blev fragtet til Gastronetten, hvor Christian Zwicky havde travlt med at lave risalamande, ordne varmtrøget laks og andre lækre sager, som hører julen til, til beboerne.

Michael Søndergaard havde til gengæld masser af brød, som beboerne kunne få til julemaden og til næste dags morgenbord.

Al maden blev fragtet ud, så den var klar til at bringe glæde på Toftebakken.

Dermed blev det alligevel jul for 20 beboere i Roskilde, som ellers var blevet glemt.

Og en eller anden må have meget røde ører over forglemmelsen.

Christian Zwickys jul blev til gengæld udsat i to timer, da det var ham, der stod for julemaden i familien.

Til gengæld var både han og Michael Søndergaard glade over at have reddet julen for så mange, der i forvejen har det svært.

arrow Frivillige delte julemad ud til 115 familier - havde nok til 400
27. december 2017 kl. 12:24 Opdateret: kl. 12:30
arrow Julestemning i Konventhuset
25. december 2017 kl. 07:00 Opdateret: kl. 13:26
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk