18. september 2021
Ombygningen af Hal 10 på Musicon til Roskilde Festival Højskole er kommet så langt at der har været rejsegilde.
gallery icon

Se billedserie

Ombygningen af Hal 10 på Musicon til Roskilde Festival Højskole er kommet så langt at der har været rejsegilde.
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Glæde under eget tag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Glæde under eget tag
Roskilde Avis - 07. juni 2018 kl. 06:00
Af Tekst og foto: Jan Partoft

Glæden var åbenlys hos højskoleforstander Jesper Øland, da han var vært for håndværkere og indbudte gæster til rejsegilde på Roskilde Festival Højskoles skolebygning i den gamle Hal 10 på Musicon.

arrow Læs også: Flyt ind på Festival Højskolen - Musik, kultur, festival og politik dagen lang

- Sidst vi var samlet var til det klassiske spadestik, som godt nok var afløst af mejselslag. De slag kan jeg stadig mærke i min højre arm. Søjlerne her er gjort af noget særlig, sagde Jesper Øland som indledning i sin tale.

- I denne hal er der tidligere støbt pæle til fundamentering, nu skal stedet være med til at bygge fundamentet for en masse unge menneskers fremtidig liv.

- Hvis I ser jer rundt, kan i se rum, som blandt andet kommer til at rumme værksteder, bibliotek og vores 'Orange Scene', den store foredragssal.

Dagens talere kom også ind på, at det var lidt paradoksalt at fejre, der var kommet tag på bygningen, da noget af det første, der skete ved istandsættelsen, var at fjerne det gamle tag.

Men nu var det eget tag. I det hele taget er Hal 10 under forvandling, da den oprindelig var et stort rum. Nu er der kommet etagedæk og flere forskellige rum i bygningen. Når den står færdig i løbet af efteråret, kan man også se at den grå beton bliver suppleret med mange forskellige materialer og farver,

Før Jesper Øland gik i gang med sin tale, havde der på god højskolemaner været fællessang. Sangen var nøje udvalgt, og det var Jakob Knudsens sang til indvielsen af Roskilde Højskole i 1907: Her rejses en skole.

Som afslutning på talerne blev der igen sunget. Denne gang 'Nu lyser løv i Lunde' af Johannes Jørgensen. Denne sang var oprindeligt skrevet til Venstres grundlovsfest i 1891.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk