29. januar 2020
Sygehuset i Roskilde vil få fordelw af den nye økonomiaftale mellem regeringen og regionerne. (Foto: Jan Partoft)
gallery icon

Se billedserie

Sygehuset i Roskilde vil få fordelw af den nye økonomiaftale mellem regeringen og regionerne. (Foto: Jan Partoft)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Glad regionsformand: Flere penge til sygehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Glad regionsformand: Flere penge til sygehus
Roskilde Avis - 08. september 2019 kl. 00:35
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hospitalet i Roskilde og de øvrige sygehuse indenfor Regions Sjælland vil i de kommende år få flere penge til ansatte, moderne udstyr og stadig dyrere medicin.

Sådan konkluderer formanden for Sjællands Regionsråd Heino Knudsen, efter den aftale, der netop er indgået mellem regeringen og landets fem regioner. Den giver 1,5 mia. ekstra næste år til regionernes drift, der først og fremmest handler om sygehuse.

- Jeg er glad for, at vi nu får det største økonomiske løft til sundhedsvæsenet siden finanskrisen i 2008. Aftalen giver sundhedsvæsenet flere penge og en mere positiv udvikling.

- Med dette økonomiske får vi i Region Sjælland mulighed for at bygge videre på vores omfattende program med økonomiske genopretning, som Regionsrådet har besluttet, siger Heino Knudsen.

Efter flere års sammensparede underskud på sygehusene i Roskilde og Køge, der er samlet i Sjællands Universitetshospital, besluttede et nyt flertal i regionsrådet i sommeren 2018 af fyre direktøren og gennemføre en omfattende spareplan, der også betød afskedigelser.

- Vi har nu en økonomi i balance. Det har været hårdt men nødvendigt med besparelser og økonomisk genopretning. Men med den nye solide økonomiaftale kan vi nu forsikre borgere, patienter og medarbejdere om, at der ikke venter større sparerunder på vores sygehuse, forklarer regionsformanden.

En ny velvilje
- Jeg fornemmer velvilje fra en ny regering til sundhedsvæsenet, som selvfølgelig også skal følges op i kommende år. Men vi er kommet godt fra start med denne aftale, siger Heino Knudsen.

Selv om der nu er indgået en god økonomiaftale, understreger regionsrådsformanden alligevel, at næste års budget i Region Sjælland fortsat vil kræve stram budgetstyring.

- Vi må stadig prioriteres skarpt. Men det hele ser bedre ud med denne økonomiaftale, og nu har vi lys for enden af tunnelen.

Miljø og klima
Med økonomiaftalen får regionerne også styrket handlemulighederne omkring regional udvikling, herunder på miljøområdet og klimaområdet.

- Jeg glæder mig over, at regionerne nu skal spille en nøglerolle på områder som regional udvikling, miljø, klima og uddannelse, siger Heino Knudsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk