16. september 2021
Kim Stamer Harder har trukket sig som formand for bestyrelsen i sin afdeling i Boligselskabet Sjælland. En voldelig beboer fik bægeret til at flyde over. Han kritiserer sammen med resten af bestyrelsen boligselskabet for manglende hjælp og forkert rådgivning. (Foto: Jan Partoft)
gallery icon

Se billedserie

Kim Stamer Harder har trukket sig som formand for bestyrelsen i sin afdeling i Boligselskabet Sjælland. En voldelig beboer fik bægeret til at flyde over. Han kritiserer sammen med resten af bestyrelsen boligselskabet for manglende hjælp og forkert rådgivning. (Foto: Jan Partoft)
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Giver op: Voldelig nabo får bestyrelse til at trække sig i Bosj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Giver op: Voldelig nabo får bestyrelse til at trække sig i Bosj
Roskilde Avis - 22. oktober 2019 kl. 04:37
Af Anette Gundlach

Kim Stamer Harder har fortalt til Roskilde Avis, at han er nødt til at kikke sig over skulderen hver gang han forlader sin lejlighed på Fælledvej, og også når han går rundt i Roskilde. Han risikerer at møde den truende og voldelige beboer, Mogens, fra opgangen over alt i Roskilde.

arrow Læs også: Direktør i Bosj Bo Jørgensen i internt opslag: Vi har lært af vores fejl - sig det ikke til avisen

Kim Stamer Harder har set og hørt Mogens gå rundt uden for sin dør flere gange. En gang havde han gæster og bad dem om at holde sig i ro, så Mogens ikke opdagede, at han var hjemme. En anden gang slog Mogens ud efter ham, da de så hinanden på stationen. Kim modtager jævnligt trusselsbreve fra Mogens, hvor han truer med at smadre hans lejlighed og ham selv. En anden beboer tør slet ikke at bo hjemme, før Mogens er væk.

Kim Stamer Harder har været formand for afdelingsbestyrelsen Fælledvej 28 - 34 i Boligselskabet Sjælland (BOSJ) i 10 år. Han blev genvalgt i august. Men han trækker sig nu på grund af den voldelige beboer, som de fik lovet skulle ud. Sammen med Kim Stamer Harder trækker resten af bestyrelsen sig også.

De er vrede over, at de ikke kan få hjælp og derfor skal leve i angst hver eneste dag. Men egentlig er sagen med den voldelige beboer kun dråben, der får glasset til at løbe over.

Resten af bestyrelsen har længe villet gå til Roskilde Avis, for at fortælle om de mange gange de er blevet rådgivet forkert af boligselskabet, og det manglende samarbejde og trækken i langdrag fra samme selskabs side. De mange sager har ført til unødvendige huslejestigninger og stor ærgrelse.

- Vi har ladet være indtil nu, da det ville gå ud over samarbejdet med BOSJ, siger Kim Stamer Harder.

Artiklen fortsætter under billedet.

Brev blyant1

Et af de mange trusselsbreve Kim Stamer Harder har fundet i sin postkasse.


Mangel på støtte

Torsdag i sidste uge, efter at Kim Stamer Harder fortalte sin historie til Roskilde Avis, sendte han et brev af sted til direktør i BOSJ Bo Jørgensen og formand i selskabsbestyrelsen Jan Rene Petersen. Heri forklarer han, at bestyrelsen træder tilbage på grund af det besværlige og tunge samarbejde med dem, men også på grund af sagen med den voldelige Mogens.

Kim Stamer Harder forklarer i brevet, at han skriver til dem i opgivenhed og desværre også i vrede:

".. Som afdelingsformand har jeg nu været gennem et 15 måneders helt urimeligt forløb. I foråret/ sommeren 2018 skulle afdelingen have nye garagelåger. Én beboer gik helt grassat derover.

Han nægtede at deltage, truede BOSJs medarbejdere med vold, truede og svinede håndværkerne, der skulle skifte lågerne, til, nægtede at tømme sin garage".

- Jeg har flere sedler fra Mogens, hvor han i de groveste vendinger sviner og truer alle omkring sig, siger Kim Stamer og forklarer, at Mogens også flere gange har truet ham på livet både mundtligt og skriftligt.

Kim Stamer Harder forklarer, at Mogens har været efter ham med en jernstav, han har slået og jagtet ham gennem byen og svinet ham til flere gange i fuld offentlighed. Han har truet hans kone, og han har været nødt til at tilkalde politiet tre gange. Mogens er anmeldt, og Kim Stamer Harder har skrevet utallige mails og ført en række samtaler med Bosj om problemet.

Vi er skræmte

Kim Stamer Harder skriver til Bo Jørgensen og Jan Rene Petersen om Mogens:

"Han har smadret sin dør og skræmt en opgang en hel aften. Han har gjort, at en hel opgang er bange for ham, han har smadret sin genbos dør (den fredeligste mand i verden, der intet har gjort) og prøvet at trænge ind til ham for at smadre ham - et af hans typiske udtryk - jeg smadrer dig, din lejlighed, afdelingen, BoSj.

Genboen har siden forsommeren i år ikke turdet bo hjemme af angst for volden. Jeg har i over et år nu været bange for at bo i min egen afdeling, bange som afdelingsformand og beboer.

Jeg går aldrig ud ad min dør og ned af trappen, uden at kigge efter ham først. Går aldrig op og ned i kælderen eller rundt om et hjørne uden at kigge efter ham først (....)

En af dine medarbejdere har fået adressebeskyttelse af angst for, at denne beboer skulle komme efter hende. (...) Den luksus har jeg ikke - jeg bor i samme blok som ham!..."

Kim Stamer Harder forklarer, at han i 15 måneder har forsøgt at få BOSJ til at gøre noget ved Mogens.

Han blev derfor lettet, da han sammen med resten af bestyrelsen på et afdelingsmøde i august fik at vide, at Mogens endelig var sagt op, og at der var aftalt flytning.

- Men da jeg et par uger efter ringe og hører, hvornår han flytter ud, får jeg den besked, at sådan havde de ikke sagt det.

Kim fortæller, at han blev lovet at få nærmere besked for tre uger siden, men den er ikke kommet, fordi man, som han siger, næsten altid skal bruge tid på at rykke BOSJ igen og igen.

Brev kuglepen1

I dette brev blev håndværkerne truet.


Nu er det nok

- Nu gider jeg ikke rykke mere. Vi har fået nok, og vi trækker os. Det er et urimeligt forløb, siger Kim Stamer Harder og fortsætter:

- Det er den manglende støtte fra BOSJ til sine beboerdemokrater og beboere i det hele taget, der gør udslaget. Vi skal gå og være bange i vores egne hjem. Det gør mig så vred, at jeg hverken kan eller vil være formand mere.

Fejl på fejl

Kim Stamer Harder forklarer, at BOSJ gang på gang har rådgivet afdelingen forkert, hvilket har ført til unødvendige huslejestigninger.

Som eksempel nævner Kim Stamer Harder, at beboerne i fire - fem år har ventet på en ny kloak. De har fået at vide, at den kommer til at koste alt mellem to og syv millioner kroner.

- Vi har tigget om at måtte få lov til at spare op til kloakken, så vi ikke skulle låne til den. Men vi fik hele tiden at vide, at man ikke kan spare op til lige præcis sådan noget.

Det viste sig ikke at passe, for da en ny medarbejder startede i BOSJ fik beboerne skæld ud over, at de ikke havde sparet op, fordi det ville blive dyrt at låne penge til kloakken.

- Manden viste sig at have ret. Og atter en gang var vi vidne til at have fået hel og aldeles fejlagtig rådgivning.

- Bagefter var der ingen fra BOSJ, der kom og sagde undskyld og tog ansvar for, at beboerne skulle betale for fejlen, siger Kim Stamer Harder, der kan komme med utallige eksempler på fejl og manglende samarbejde fra BOSJ's side.

60 procent dyrere

Han fortæller, at det senest er blevet 60 procent dyrere end beregnet at få udskiftet opgangs- og lejlighedsdøre, fordi projektet har trukket urimeligt ud i flere år, ligesom så meget andet gør i BOSJ.

- Jeg har næsten 3.000 mail, der er skrevet mellem mig og BOSJ gennem min formandstid.

- Rigtig, rigtig mange af dem er rykkere fra min side, hvor jeg to-tre-fire gange har rykket for det samme, uden svar, med skiftende svar eller med direkte forkerte svar, siger Kim Stamer Harder og fortsætter:

- Uanset hvor meget jeg holder af min afdeling og dens beboere, stiller min vrede sig nu i vejen for et samarbejde.

Han forklarer, at det ikke kun er de mange svigt, der er problemet.

- Vi beboerdemokrater arbejder uden løn og gør det frivilligt, og så oplever vi, at vi skal bruge tid og energi på at skrive det samme igen og igen.

- Det er som at slå i den berømte dyne. Og det er blevet værre i de seneste år.

I brevet opfordrer han Bo Jørgensen til at mødes med den tidligere bestyrelse, for at finde frem til, hvordan man nu kommer videre i afdelingen.

Se hele brevet til direktør Bo Jørgensen og formand Jan Rene Petersen i linket.

Redaktionen har ændret navnet på beboeren Mogens.

arrow Svar fra direktør i Bosj Bo Jørgensen:Vil gerne drøfte udfordringer
31. oktober 2019 kl. 00:11 Opdateret: kl. 11:29
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk