17. januar 2019
Carsten Hogstad står mellem Lynghøjskolen til venstre og industriområdet til højre, hvor mange beboere fra Svogerslev gerne vil have bygget boliger, så skolevejen bliver sikker, og så der bliver mere plads til menneskene i byen.
Carsten Hogstad står mellem Lynghøjskolen til venstre og industriområdet til højre, hvor mange beboere fra Svogerslev gerne vil have bygget boliger, så skolevejen bliver sikker, og så der bliver mere plads til menneskene i byen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Giv os Svogerslev tilbage: Drop maskin- og containerpark midt i byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Giv os Svogerslev tilbage: Drop maskin- og containerpark midt i byen
Roskilde Avis Paperboy - 15. maj 2018 kl. 06:19
Af Tekst og foto: Anette Gundlach
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mange beboere i Svogerslev er i oprør over endnu en gang ikke at blive taget alvorligt af forvaltningen i Roskilde Kommune.

arrow Læs også: Klar til efteråret: 84 billige boliger i Trekroner

Sidste år oplevede de til deres store skræk, at store lastbiler kørte frem og tilbage mellem skoleelever på skolevejen til Lynghøjskolen.

Indbyggerne i området fik råbt vagt i gevær, hvilket betød, at grunden, hvor lastbilerne skulle hen til har fået ny indkørsel fra Lindenborgvej.

For et halvt års tid siden flyttede virksomheden, hvor lastbilerne skulle hen, væk, og det samme gjorde lastbilerne.

Nu foreslår Plan- og Teknikforvaltningen, at politikerne stemmer ja til, at en del af området, hvor virksomheden lå, bliver brugt til containeropbevaring for et firma, der bygger og vedligeholder maskinanlæg til oprensning af jordforurening på forskellige ejendomme.

Virksomheden vil opbevare containere udendørs på området ved siden af skolen, og der skal indrettes et lager og et mindre værksted.

Mangler plads
Men det er mange indbyggere i Svogerslev slet ikke tilfredse med, heller ikke selvom lastbilerne ikke må køre ad skolevejen længere.

- Vi mangler parkering til skolen, det har vi gjort siden 80'erne, og vi mangler flere mindre boliger, som ville ligge godt ved siden af skolen, siger tidligere formand for Svogerslev Lokalråd, Carsten Hog­stad.

Han flyttede til landsbyen ved siden af Roskilde i 1971 og føler sig næsten som indfødt.

- Vi skal ikke have industri så centralt i byen, når vi mangler plads her midt i byen, siger Carsten Hogstad.

Gammel lokalplan
Svogerslev lokalplan er fra 1967. Siden dengang er der sket en masse i byen, der er blevet bygget kraftigt ud.

- Jeg synes, at lokalplanen skal tages op og revideres.

- Der er ikke brug for mere industri i Svogerslev end den vi har langs Industrileddet siger Carsten Hogstad og fortsætter.

- Med dygtige byplanlæggere og politisk velvilje kunne vi få både vitale bydelsservicefunktioner, som Svogerslev mangler og boliger, siger Carsten Hogstad.

Ejer fik nej til boliger
Han drømmer om at få læge- og tandlægehus, fitnesscenter og meget andet til Svogerslev, hvis grunden bliver fri for industri.

Carsten Hogstad husker tilbage på året 2006, hvor kommunen efter ejeren af grundens ønske, fremlagde et oplæg til delvis omdannelse af Svogerslev Maskincenter til boligområde.

- Ideoplægget blev, som det kan konstateres, aldrig gennemført selv om mange blandt andet Svogerslevudvalget støttede det.

- Årsagen var indsigelser fra tre af virksomhederne på Industrileddet, som frygtede miljømæssige stramninger, siger Carsten Hogstad, der håber på, at tiden nu er inde til, at man ændrer områdets status.

Sagen er på Plan- og Teknikudvalgets møde i denne uge.

arrow Nej til containerlager i Svogerslev: Ja til flere boliger
15. maj 2018 kl. 18:53 Opdateret: kl. 14:56
arrow 48 nye boliger skal opføres på Eriksvej
22. april 2018 kl. 02:22 Opdateret: kl. 12:38

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk