4. juni 2020
De fire samtalekort indeholder emner, hvor de fleste af os har oplevet store forandringer i den seneste tid, nemlig: Fritid, Studieliv, Arbejde og Familie.
De fire samtalekort indeholder emner, hvor de fleste af os har oplevet store forandringer i den seneste tid, nemlig: Fritid, Studieliv, Arbejde og Familie.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gå dig klogere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gå dig klogere

Alle kan gå med på en Corona Camino, hvor der er sat god tid af til snak

Opdateret 20. maj 2020 kl. 12:47
Roskilde Avis - 20. maj 2020 kl. 12:44
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Corona har vendt op og ned på alles hverdag og verden. Vi skal holde afstand og karantænetidens isolation præger os. De tilfældige møder i byen, oplevelser og snakken med andre, er vi mange, der savner. Derfor har en gruppe frivillige i Byens hus og en af husets kulturmagere nu taget initiativ til 'Corona Camino'.

- Vi kan se, at det lokale engagement og nysgerrigheden er blevet lidt hjemløs på det seneste. Med Corona Camino vil de frivillige få folk til at komme ud, mødes og snakke. Det er, når vi mennesker mødes og investerer tid i en god samtale, at vi vækker medborgerskabet til live, siger Kathrine Krone Laurent, der er leder i Byens hus.

Træk et kort

Initiativet går i al sin enkelhed ud på, at du går en tur med en samtalepartner og et samtalekort. På den måde får I sat tid og plads af til at få snakket samtidig med, at I bevæger jer rundt i byen eller naturen.

Der er fire samtalekort med emner, hvor de fleste af os har oplevet store forandringer i den seneste tid, nemlig: Fritid, Studieliv, Arbejde og Familie.

Hvert kort har en række underspørgsmål, der kan bruges som inspiration til en snak om noget af alt det, der har været godt og/eller udfordrende i den seneste tid.

Alle kan være med

Man kan vælge at gå Corona Camino med en man kender - eller man kan få Byens hus Roskilde til at hjælpe med at finde en gåturs- og samtalepartner ved at skrive til byenshus@roskilde.dk. Corona Camino er for alle, der gerne vil ud og møde andre og få frisk luft i Roskilde og omegn.

Stor forhåndsinteresse

Allerede inden samtalekortene er blevet trykt oplever Byens hus stor opbakning til initiativet.

Der er allerede flere, der har spurgt til, hvor man får samtalekortene og som gerne vil matches med en samtalepartner. Også de helt unge, synes at Corona Camino er en god idé.

- Mange unge føler sig isoleret, når skoledagen slutter hjemme foran skærmen, og man ikke har noget at se frem til. Der er jo meget man ikke må - og det tager de unge seriøst. Corona Camino kan give de unge mulighed for at komme udenfor, bruge tiden til at bygge nye venskaber og støtte sig op af hinanden, siger vlevrådsformand Aksel Winther Groth fra Roskilde Katedralskole.

Find samtalekort og læs mere om Corona Camino på Byenshusroskilde.dk/coronacamino

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk