6. juli 2020
Plan- og Teknikudvalgsformand Daniel Prehn og borgmester Tomas Breddam klippede en gren i stedet for en rød snor i dagens anledning.
gallery icon

Se billedserie

Plan- og Teknikudvalgsformand Daniel Prehn og borgmester Tomas Breddam klippede en gren i stedet for en rød snor i dagens anledning.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fuld pedal til og fra Trekroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fuld pedal til og fra Trekroner

Både fysisk og mental cykelafstand bliver kortere, når Universitetsstien bliver fuldendt

Opdateret 03. juni 2020 kl. 20:03
Roskilde Avis - 03. juni 2020 kl. 16:31
Af Tekst og foto: Tomas Skov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den har været på tegnebrættet siden 2015, og nu sker det endelig. Den godt tre kilometer lange gang- og cykelsti fra Røde Port til Trekroner, også kendt som Universitetsstien, bliver rettet ud.

Som hovedregel følger stien jernbanen hele vejen, men på strækningen fra Solvænget til tunnelen under Østre Ringvej zigzagger stien ind gennem villakvarteret ved Præstemarksvej, hvilket har ført denne skribent på afveje mere end én gang.

Ved ædruelig cykling og et vågent øje til skiltene undervejs kan man dog atter finde tilbage til stien langs banen ved tunnelen under Østre Ringvej.

10RMC Cykelsti1

Den tætte jungle langs banen er nu ved at blive ryddet, så der kan blive anlagt cykel- og gangsti mellem Solvænget og tunnelen ved Østre Ringvej.


Hul igennem

Når sommeren er ovre kan man imidlertid fortsætte med at cykle ligeud langs banen, for nu ryddes den 600 meter lange strækning mellem Solvænget og tunnellen ved Østre Ringvej.

Arbejdet gik i gang onsdag 3. juni, og det forventes endeligt afsluttet 1. september. Herefter kan man nærmest se hele vejen fra Røde Port til Trekroner, og det skaber således en hurtig og direkte cykelrute for de tusindvis af studerende og knap 5.500 fastboende i Trekroner - og ikke mindst for de mange, der eventuelt søger den anden vej.

Flere op på cyklen

- Os der bor i Trekroner cykler tre gange så meget som landsgennemsnittet. Hertil kommer de mange tusinde studerende på RUC og Absalon, som får nemmere adgang til bymidten og stationen. Vi håber, at vi på denne måde kan opmuntre folk til at tage cyklen lidt oftere. Personligt glæder jeg mig helt vildt, sagde borgmester Tomas Breddam onsdag formiddag, inden han rituelt klippede en gren over i samarbejde med formand for Plan- og Teknikudvalget, Daniel Prehn.

Kortere mental afstand

Og netop udvalgsformanden ser også den nye strækning som en forbedring, der rækker ud over de 600 nye meter sti langs banen.

- Dette projekt vil knytte Roskilde og Trekroner endnu tættere sammen. Trekroner er længere væk i tankerne end det reelt er i afstand, så denne sti vil forkorte den mentale afstand, sagde udvalgsformanden.

Byrådet bevilgede allerede i 2015 6,6 millioner kroner til de ca. 600 meter cykel- og gangsti langs jernbanen. Med i prisen følger en stibro i stål over Præstemarksvej, som BaneDanmark har betinget sig, skal kunne løftes af hvis påkrævet af arbejde ved banen.

Den nationale cyklistpulje har givet et tilskud på 2,6 millioner kroner ud af de 6,6 millioner kroner.

Rådgiver er Niras A/S og entreprenør er Hoffmann A/S. Arbejdet forventes færdigt 1. september.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk