12. maj 2021
Mia Kristina Hansen henter sammen med en række frivillige overskudsmad fra Fakta i Rørmosen, når butikken lukker lillejuleaften. En aftale hun har lavet med salgsleder Nicolaj Larsen.  (Foto: Anette Gundlach)
Mia Kristina Hansen henter sammen med en række frivillige overskudsmad fra Fakta i Rørmosen, når butikken lukker lillejuleaften. En aftale hun har lavet med salgsleder Nicolaj Larsen. (Foto: Anette Gundlach)
Foto: Anette Gundlach
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frivillige deler gratis mad ud lillejuleaften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frivillige deler gratis mad ud lillejuleaften
Roskilde Avis - 22. december 2017 kl. 06:20
Af Charlotte Christensen
Frivillige deler mad ud lillejuleaften

Det er en ægte julehistorie om folk i nød, der får hjælp af folk med overskud, Mia Kristina Hansen fra Roskilde kan fortælle.

Sent lillejuleaften besøger hun sammen med mindst 35 frivillige seks Coop-butikker i Roskilde. De har fået lov at komme efter lukketid og hente al mad, der ikke kan holde sig, til butikkerne åbner igen efter jul.

Det bliver en lang aften. Maden skal registreres, pakkes og fragtes til Frivilligcentret i Jernbanegade, hvor den bliver fordelt i poser.

Poserne bliver derefter afhentet af borgere i Roskilde, der har behov for hjælp i julen.

- Jeg håber, vi får mad nok til at hjælpe alle ordentligt, siger Mia Kristina Hansen, som er koordinator på opgaven med at stoppe madspild lokalt i Roskilde i julen.

Mange trænger
- På fem dage har vi fået 30 henvendelser fra folk i Roskilde, som trænger til hjælp, og lidt flere, som vil hjælpe med indsamlingen, fortæller Mia Kristina Hansen, der godt kan forestille sig, at der kommer flere henvendelser af begge slags.

- Indsamlingen foregår via Facebook-gruppen 'Stop spild lokalt (Roskilde). Og det er der, trængende kan skrive en privat besked, hvis de har svært ved at få råd til mad i julen.

Sammen med Heidi Lund Madsen har hun henvendt sig til seks Coop-butikker i Roskilde, fordi dagligvarekæden har lavet en landsdækkende aftale med foreningen 'Stop spild lokalt' om at donere overskudsmad til trængende.

Hjælper hinanden
- Vi blev rigtig godt modtaget og har fået aftale med Fakta i Rørmosen og Hyrdehøj, SuperBrugsen i Algade og Trekroner samt Kvickly i Hyrdehøj og Irma om afhentning lillejuleaften.

- Vi regner ikke med at være færdige med at udlevere maden før efter midnat, og jeg synes, det er dejligt at se hvor mange, der vil hjælpe andre i nød sådan en aften. Roskilde er helt bestemt en by, hvor vi gerne vil hjælpe hinanden, siger hun.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk