14. juli 2020
På mødet i Erhvervsudvalget kunne handelslivet og kommunen glæde sig over, at parterne i fællesskab fik klaret julebelysningen og tændingen af træet på Stændertorvet, hvor næsten 5.000 mennesker var mødt frem i år.
gallery icon

Se billedserie

På mødet i Erhvervsudvalget kunne handelslivet og kommunen glæde sig over, at parterne i fællesskab fik klaret julebelysningen og tændingen af træet på Stændertorvet, hvor næsten 5.000 mennesker var mødt frem i år.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fremgang i Roskildes handel - lokale butikker klarer sig bedre end gennemsnittet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fremgang i Roskildes handel - lokale butikker klarer sig bedre end gennemsnittet
Roskilde Avis - 06. december 2019 kl. 12:37
Af Foto: Jes Wollesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Roskildes handelsliv klarer sig bedre end landet som helhed og den øvrige del af Sjællands-regionen, viser en ny undersøgelse.

Den er udarbejdet af Institut for Center Planlægning og blev fredag forelagt for Erhvervsudvalget, der er sammensat af byrådets partier samt lokale erhvervsorganisationer og fagbevægelsen.

Sammenlignet med året før, lå det gennemsnitlige indeks på 102,8 i Roskildes butikker i 2018 sammenlignet med året før. Dvs. der var en omsætningsfremgang på 2,8 pct.

Til sammenligningen var indeks for hele landet 101,5 og i øvrige indkøbscentre på Sjælland 99,5.

Undersøgelsen i Roskilde omfatter over 200 forretninger på hovedgaden, i sidegaderne samt på RO's Torv ved Københavnsvej.

Forskellig udvikling
Udviklingen er også forskellig fra branche til branche.

Dagligvarerne, der her også omfatter en række specialbutikker, klarer sig ret godt med en fremgang på over 4 procent, mens beklædning ligger på indeks 99,5 dvs. næsten uændret. Den største højdespringer er dog restauranter og caféer, som har haft en fremgang på over 5 procent.

Sammenlignet med andre handelsbyer og indkøbscentre på Sjælland, ligger Roskilde i top sammen med Køge, når det gælder om at have attraktive butikker og så få tomme forretninger som muligt.

Tilfreds formand
Roskilde Handels formand Torben Stevold, der fremlagde resultaterne af undersøgelsen for Erhvervsudvalget, er tilfreds med det overordnede billede.

- Vi kan se, at mange af butikkerne i Roskilde har gjort en stor indsats, når det gælder om at være attraktive for kunderne, bl.a. gennem en god service. Det er naturligvis også fint, at den samlede omsætning er stigende.

Han advarer dog mod at hvile på laurbærerne og peger bl.a. på at Roskilde må gennemføre en bedre og mere konsekvent parkerings-politik, så det bliver lettere for kunderne at komme til byen.

Ny næstformand
Formand for Erhvervsudvalget er byrådsmedlem Lars Lindskov (K).

Men på mødet skulle der vælges ny næstformand, og det blev Torben Stevold som repræsentant for Roskilde Handel og de øvrige erhvervs-organisationer og arbejdsmarkeds-partnere i udvalget.

Han afløser den hidtidige formand for Erhvervsforum Kasper Bæk, der har fået nyt job i Køge.

tk

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk