5. august 2020
Den historiske hovedbygning på den gamle Roskilde Højskole blev opført i 1907. Men den har fået lov til at forfalde, mens de nye ejere fra BR-familien forhandler med kommunen om at bygge boliger på grunden.
gallery icon

Se billedserie

Den historiske hovedbygning på den gamle Roskilde Højskole blev opført i 1907. Men den har fået lov til at forfalde, mens de nye ejere fra BR-familien forhandler med kommunen om at bygge boliger på grunden.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fotos: Anbefaler ja til mere byggeri på højskolegrund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fotos: Anbefaler ja til mere byggeri på højskolegrund
Roskilde Avis - 03. april 2019 kl. 05:24
Af Anette Gundlach
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

BR-familien, der ejer grunden ved den gamle højskole på Frederiksborgvej, vil have bebyggelsesprocenten hævet til 34 fra de nuværende 25, som den nuværende lokalplan foreskriver.

arrow Læs også: Fire etager på Højskolegrunden

Nu lægger kommunens forvaltning op til, at politikerne skal sige ja til forslaget, hvis familien til gengæld lover at bevare og renovere den bevaringsværdige historiske højskolebygning, der længe har fået lov til at stå og forfaldet.

Desuden skal dele af stueetage bruges til offentlige formål og/eller fællesfaciliteter for beboerne. Forvaltningen har desuden sendt et påbud til familien om, at taget på højskolebygningen skal reetableres.

Park til fælles glæde
Forvaltningen har ligget i dialog med efterkommerne af Børge Rasmussen, der købte grunden i starten af 2018, og nu vil kommunen videre i processen.

Hvis politikerne giver ejerne lov til at bygge mere, skal de til gengæld sige ja til flere punkter, så området bevarer sin landskabelige og kulturhistoriske værdier.

For eksempel skal bygningerne vest for højskolebygningen, terrassehusene, have en mere åben og landskabelig karakter, der sikrer områdets parkrum, med store træer.

Parkeringen her skal hovedsageligt være i form af kældre, så bilerne ikke komme til at forstyrre det parklignende landskab.

Desuden skal der være et stort og offentligt parkrum øst for højskolebygningen, hvor der skal være gode forbindelser til naboerne og gode opholdssteder.

Nye træer
Hovedparten af de resterende træer ved terrassehusene skal bevares, og der skal plantes nye store løvtræer både der og imellem punkthusene og i det store parkrum.

Forvaltningen foreslår desuden, at punkthusene bliver opført i fire etager for at friholde en så stor del af parken fra bebyggelse som muligt.

Hvis BR-familien bliver enig med forvaltningen, bliver projektet fremlagt til politisk behandling, så det kan komme i høring, inden der muligvis skal laves en ny lokalplan.

Sagen er på Plan- og Teknikudvalgets møde i denne uge.

arrow Underskrifter mod at ændre lokalplan for højskolegrunden
07. juni 2019 kl. 12:36 Opdateret: kl. 11:06
arrow Lindskov om højskole: Bevaring og udvikling går hånd i hånd
14. april 2019 kl. 21:12 Opdateret: kl. 14:12
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk