25. maj 2020
Roskilde Miniby. (Foto: Jan Partoft)
gallery icon

Se billedserie

Roskilde Miniby. (Foto: Jan Partoft)
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fotogalleri: Minibyen er på plads igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fotogalleri: Minibyen er på plads igen
Roskilde Avis - 30. august 2019 kl. 00:21
Af Tekst og foto: Jan Partoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Buret til Roskilde Miniby har stået tomt i næsten et par år, men nu er de små bygninger og træer på plads. Byen blev genindviet torsdag formiddag med hjælp af formanden for Plan- og Teknikudvalget Daniel Prehn og borgmester Tomas Breddam.

- Jeg vil sige tak til Roskilde Minibys Venner, der atter har bragt minibyen smukt til live, og dermed har skabt grobund for mange gode historieske snakke, sagde borgmesteren.

- Det er smukt arbejde, som I kan være stolte over.

Udvalgsformand Daniel Prehn havde taget de historiske briller på i sin tale, hvor han fortalte om den lange vej som ideen til minibyen har haft til virkelighed og til en fast plads.

- Det er cirka to år siden vi indviede overdækningen af minibyen, og siden den tid har arbejdet været i gang med at forny byen. Inden da var der gået lang tid fra ideen om at lave minibyen til den blev indviet. Fra 1996 til 2005. Det var takket være Minibyens Venner, der blev ved med at presse på for at kommunen skulle finde en løsning.

Løsningen blev på grunden mellem Sankt Ibs Vej og Sankt Clara Vej, hvor der ligger et stort underjordisk regnvandsbassin. Det er for enden af Byparken. I de første år var der problemer med hærværk, men det blev mindsket, da der blev sat en højt glashegn op omkring minibyen. Siden er der kommet overdækning til og glashegnet er blevet suppleret med et trådhegn, der gør det sværere at kravle ind til minibyens landskab.

- Når det har taget længere tid at få renoveret minibyen end forventet, skyldes det at vi efterhånden ikke er ret mange tilbage, sagde formanden for Roskilde Minibys Venner Finn Gaunaa.

- Vi må indrømme, at der sker en vis forgubning af vores medlemmer. Men nu er vi færdige og vi har lavet et godt stykke arbejde.

- Den gamle miniby viste en forvokset landsby med 12 kirker, den nye viser en rigtig by med 12 kirker.

- Tiden den viser er år 1400, det kan man se på modellen af Roskilde Domkirke. Her er man ved at bygge det nordre tårn, og det begyndte man på i år 1400, sagde miniby formanden,

Nu er det igen muligt at komme på restaurant. Har du savnet at gå ud og spise?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk