9. juli 2020
Medlem af skolebestyrelsen Mikkel Jensen, formand for lokalrådet Annette Post, og formand for skolebestyrelsen Søren Egemark Knudsen.

	(Foto: Per Christensen)
gallery icon

Se billedserie

Medlem af skolebestyrelsen Mikkel Jensen, formand for lokalrådet Annette Post, og formand for skolebestyrelsen Søren Egemark Knudsen. (Foto: Per Christensen)
Foto: (Foto: Per Christensen)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fotogalleri: Lokalrådsmand i Vor Frue: Forsigtig optimist efter skolemøde i Vor Frue

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fotogalleri: Lokalrådsmand i Vor Frue: Forsigtig optimist efter skolemøde i Vor Frue
Roskilde Avis - 08. september 2018 kl. 00:18
Af Anette Gundlach
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Beboerne i Vor Frue blev taget med bukserne nede, da de og politikere fra Roskilde Byråd diskuterede nedskæring af den lokale skole på borgermøde i skolens tumlesal onsdag aften, fortæller formand for lokalrådet Annette Post.

arrow Læs også: Elever demonstrerer mod: Sammenlægning af skoler

Politikerne ville diskutere i grupper, men beboerne insisterede på at tage diskussionen samlet, så alle fik det hele med.

De hårdnakkede beboere fik flere gange borgmester Joys Mogensen til at skælde så kraftigt ud, at børnene reagerede ved at begynde at græde, fortæller Annette Post.

Trods uenig var hun optimistisk efter mødet.

- Jeg ser en lille åbning efter at have hørt politikerne, nu skal vi i Vor Frue bare sætte os ned og vise politikerne, at de ikke sparer ved at skære i eller lukke Vor Frue Skole, som regnedrengene mener, men at det i stedet bliver dyrere for Roskilde Kommune.

Før valget ingen lukning
Formand for skolens bestyrelse Søren Egemar Knudsen undrer sig over, at politikerne i Roskilde Byråd, undtagen radikale Jeppe Trolle, for et halvt år siden gik på valg på, at alle skoler i Roskilde skulle bevares. Når nu vinden blæser i den anden retning.

Formanden forklarer, at han siden starten af året har forsøgt at diskutere Vor Frue Skoles fremtid med forvaltning og politikere. Han mener, at han er blevet holdt hen indtil nu, hvor den lille by står med en direkte trussel over hovedet.

- Det er ikke demokrati, når vi ikke får lov til at være med til beslutningerne, før den er taget.

Søren Egemar Knudsen frygter, at en nedskæring af skolen, vil munde ud i en fuld lukning på meget kort tid, fordi folk vil droppe at søge derhen, når børnene ikke kan blive der i længere tid, og når der reelt kun er to klasser.

- Skolen er sammenhængskraften for Vor Frue, siger formanden, der frygter at landsbyen langsomt vil uddø, hvis skolen lukker.

arrow 6. klasse fra Vor Frue Skole: Stormer frem i DM i historie
03. oktober 2018 kl. 06:05 Opdateret: kl. 16:15
arrow Far til tre: Vi flyttede til Vor Frue på grund af skolen
13. september 2018 kl. 17:16 Opdateret: kl. 15:45
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk