3. juli 2020
Lukas Ballin og Malli Segoli (yderst til højre) blev årets forskerspirer 2019 i henholdsvis humaniora og naturvidenskab.
Lukas Ballin og Malli Segoli (yderst til højre) blev årets forskerspirer 2019 i henholdsvis humaniora og naturvidenskab.
Foto: Mikal Schlosser
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forskerpris til elever fra Roskilde Gymnasium

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forskerpris til elever fra Roskilde Gymnasium
Roskilde Avis - 04. december 2019 kl. 00:27
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lukas Ballin og Malli Segoli har en åben invitation fra rektor for Københavns Universitet, når de er færdige på Roskilde Gymnasium.

Under finalen i Projekt Forskerspire tirsdag 26. november vandt de nemlig årets forskerspirerpriser 2019 i henholdsvis humaniora og naturvidenskab.

Dommerkomiteen modtog i alt 105 projekter, og igennem det lille nåleøje kom de to talentfulde 3.g'ere fra Roskilde Gymnasium, der sammen med de 10 andre nominerede stod til at vinde priserne til finalen på Københavns Universitet.

Her skulle de præsentere deres projekter, før spændingen blev udløst, og rektor på Københavns Universitet kunne kåre dem begge to som vinderne i hver deres kategori.

Lukas vandt forskerspireprisen i humaniora, og Malli kan nu kalde sig årets forskerspire i naturvidenskab.

Bæredygtig el
Mallis projekt handler om en bæredygtig og mindre CO2-udledende elproduktion.

- I mit projekt vil jeg undersøge om stoffet vanadyl hexadecachloroftalocyanin kan anvendes som sensibilisator sammen med emitteren rubren, der har været anvendt sammen med andre sensibilisatorer, fortæller den nykårede, Malli Segoli, der måske vil forske i kvantefysik i fremtiden.

Allerede på fredag drog hun igen til København for at dyste i landsfinalen i Fysik OL sammen med to klassekammerater fra sin naturvidenskabsklasse.

Oldtidens økologi
Lukas Ballins vinderprojekt handler om oldtidens økologi og er en økokritisk læsning af det 4000 år gamle babylonske Gilgamesh-epos.

I sin synopsis undersøger han, hvordan forholdet mellem menneske og omverden repræsenteres i Gilgamesh, og om der findes et økologisk potentiale i et så gammelt værk.

- Jeg går meget op i litteratur og var i forvejen interesseret i økokritik, fortæller Lukas, som er blevet bekræftet i, at han skal beskæftige sig med litteratur i fremtiden.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk