25. maj 2020
Torben Stevold er tilbage som formand for Roskilde Handel, der nu skal genopbygge den tabte indflydelse og gennemslagskraft.

 (Arkivfoto: Erling J.)
Torben Stevold er tilbage som formand for Roskilde Handel, der nu skal genopbygge den tabte indflydelse og gennemslagskraft. (Arkivfoto: Erling J.)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Formand Stevold: Vil genvinde indflydelse til handel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formand Stevold: Vil genvinde indflydelse til handel
Roskilde Avis - 07. maj 2018 kl. 01:34
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Handelslivet i Roskilde er gået i gang med at genvinde den indflydelse, der var gået tabt, fordi uvedkommende interesser havde fået for stor indflydelse og skabt splittelse i deres organisation.

arrow Læs også: Kommentar: Handelslivet er en sag for hele Roskilde

Den nye formand bank­direktør Torben Stevold og den samlede bestyrelse, der blev valgt sammen med ham, har nu travlt med at få genoprettet tilliden, både i forhold til byrådet, kommunen og andre samarbejdspartnere, f.eks. RO's Torv.

- Vi har stadig en position, som den største handelsby på Sjælland udenfor København, og derfor må alle nu arbejde sammen for også at sikre den stærke stilling i fremtiden, forklarer Torben Stevold.

Mangler p-pladser
En af de opgaver, som Roskilde Handel skal tage mere fat på, er at få flere butikker med som medlemmer:

- De skal ikke melde sig ind af hensyn til vores forening. De skal være med, fordi det er i hele byens og deres egen interesse, at det går godt i Roskilde, siger Torben Stevold.

Et andet område, som Stevold og den nye bestyrelse vil arbejde med, er parkerings-situationen i byen:

- Vi har fået mange flere biler i Roskilde-området, og det kniber med at finde plads til alle. Det nye parkeringshus på Sortebrødre Plads er langt fra nok, så vi har brug for langt flere pladser, bl.a. ved det planlagte Røde Port-byggeri.

- På lidt længere sigt bliver vi også nødt til at overveje andre måder til at styre trafikken, fordi der ikke er pladser nok til antallet af biler, mener Torben Stevold.

Stevold og den nye bestyrelse vil samtidig intensivere strategien med at skabe god underholdning og mange oplevelser, så folk vælger at komme til Roskilde for både at købe inde og hygge sig sammen.

- Så det er jo ikke tilfældigt, at lederen på spillestedet Gimle Lars Sloth er kommet med i vores bestyrelse. Han kan netop tilføre noget af den ekspertise, som vi også har brug for.

Oplevelses-økonomi
Den nye og tilbagekomne handelsformand er også enig med eksperten i oplevelses-økonomi Lars Tscherning, der i avisen fortalte om de store muligheder, som Roskilde netop har på dette område.

- Nu har vi netop haft stor succes med X Factor på Stændertorvet, og i den forløbne weekend gennemførte vi med 'Unplugged' en stor satsning med musik rundt om i gader og gårde både fredag aften og lørdag formiddag.

- Den slags skal vi udvikle langt videre, i samarbejde med for eksempel kommunen og kulturlivet, for at overleve som god handelsby i en stadig hårdere konkurrence, forklarer Torben Stevold.

tk

arrow Roskilde Handel: Bestyrelsen røg ud
17. april 2018 kl. 06:05 Opdateret: kl. 22:05
arrow Erhvervs-fusion er sat i bero
26. marts 2018 kl. 00:21 Opdateret: kl. 11:00
Nu er det igen muligt at komme på restaurant. Har du savnet at gå ud og spise?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk