24. september 2020
Med i bestyrelsen er Mogens Ohm Jensen, Svend Erik Christensen, Ole Nielsen, Bente Harbo, Tommy Hansen og Niels Jørgen Rasmussen. (Foto: Erik Harbo)
Med i bestyrelsen er Mogens Ohm Jensen, Svend Erik Christensen, Ole Nielsen, Bente Harbo, Tommy Hansen og Niels Jørgen Rasmussen. (Foto: Erik Harbo)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forening sørger for: En bydels historie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forening sørger for: En bydels historie
Roskilde Avis - 13. august 2020 kl. 14:18
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En gang var det ikke særligt fint at bo 'syd for banen', hvis det pæne borgerskab i den gamle domkirkestad skulle udtale sig om arbejderkvarteret med de mange garverier og andre fabrikker langs Kamstrupstien (nu Eriksvej).

Men den fortælling og fordom har foreningen 'Syd for Banen' gennem sin 10-årige historie nu fået vendt helt på hovedet, så beboerne i det folkerige kvarter med rette kan være stolte af deres område, hvor der er foregået så mange interessante ting i årenes løb.

Kamstrupstien havde i sin tid sin egen brugsforening. Her var egen slagter og mange andre aktiviteter - lige fra billedbutik til massageklinik.

Senest er den nye kreative bydel Musicon med rockmuseet 'Ragnarock' blevet et spændende område med mange aktiviteter og nye boliger.

Ny bog
Nu bliver hele denne historie om Roskildes Sydby gennem 150 år beskrevet i en ny bog, der udgives af foreningen.

Næstformanden Niels Jørgen Rasmussen har redigeret bogen sammen med andre fra foreningens bestyrelse:

- Vi hæfter os ved den oplevede historie. Det, folk ser og gør, og som dagligdagen er fyldt af i de mange miljøer, som findes i vores bydel. Det er der kommet en farverig bog ud af, fyldt med små og store fortællinger om kvarteret og dets udvikling, dets mennesker, skoler, institutioner og virksomheder. Alt det der har formet sydbyen til det, vi kender i dag, forklarer han.

Foreningens formand, sognepræst Mogens Ohm Jensen, er ligeledes stotl over, hvad der er udrettet:

- På 10 år har vi holdt 70 lokalhistoriske arrangementer, mange af dem med deltagelse af over 100 mennesker. Under corona-nedlukningen kunne man ikke mødes, så der lavede vi videoklip med erindringer fra besættelsen i anledning af 75-året for Danmarks befrielse.

- Jeg er glad for, at vi nu igen kan samle mennesker under trygge forhold, når vi tager de fornødne hensyn."

Bogen 'Syd for Banen' er på 140 sider og koster kr. 100. Medlemmerne får bogen som del af deres kontingent.

Andre kan købe bogen ved foreningens arrangementer og hos Flensborg på Stændertorvet.

Udgivelsen markeres ved en reception, mandag 7. september 2020 kl. 19.00 i Jakobskirken, Astersvej 11. Her taler blandt andre Tomas Breddam.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk