23. januar 2021
Forældre i Vor Frue har allerede flere ideer om, hvor en ny friskole kan placeres. (Foto: Per Christiansen)
Forældre i Vor Frue har allerede flere ideer om, hvor en ny friskole kan placeres. (Foto: Per Christiansen)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forældre i landsby: Klar med plan om ny friskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forældre i landsby: Klar med plan om ny friskole
Opdateret 12. december 2018 kl. 10:43
Roskilde Avis - 12. december 2018 kl. 10:33
Af Tekst: Anette Gundlach

I Vor Frue står forældre klar til at sætte en friskole i søen, hvis kommunen fastholder at ville skære ned på den nuværende kommunale skole.

Planen for friskolen er, at der skal gå elever fra 0. til 9. klasse - modsat den nuværende skole, hvor eleverne i dag skal skifte skole efter 6. klasse og i fremtiden allerede fra 4. klasse.

Mandag aften holdt 30 forældre møde med Friskoleforeningen, der fortalte om, hvad der skal til for at grundlægge en ny friskole.

Forældrene er fulde af fortrøstning og klar med en plan, hvad end kommunen finder på, fortæller Peter Hartmann, der har et barn, der skal starte på mellemtrinet i det nye år.

- Vi håber stadig på, at kommunen besinder sig, når de finder ud af, at økonomien alligevel ikke holder, men ellers er vi klar til at gå i gang.

Tre steder
Han forklarer, at økonomien til den nye skole allerede er i orden, og at de har tre muligheder for, hvor skolen kan placeres i den lille by.

Desuden regner forældrene med, at skolen kan blive fyldt godt op med tiden, da flere børnefamilier er flyttet til landsbyen de seneste to år. F.eks. starter 0. klasse starter med 18 elever efter sommerferien.

- Vi har desuden fået at vide fra nabobyerne, at flere vil lade deres børn starte hos os, hvis de kan være sikre på en skole, der består, siger Peter Hartmann.

Friskolen kan først blive en realitet fra skoleåret 2020 - 2021.

Venter på besked
I øjeblikket er et af de væsentligste problemer, at forældrene til børn, der skal på mellemtrinet, ikke kan fortælle deres børn, på hvilken skole, de skal gå.

- Vi kan kun sige til dem, at de skal fortsætte med at gå sammen, siger Peter Hartmann.

Han er ikke sikker på, om børnene skal samlet på Østervangsskolen eller på en friskole i nærheden i et enkelt år, før de kan komme hen på den mulige nye lokale friskole.

Han tror til gengæld ikke på, at Roskilde Kommune kan nå at have en køreplan klar for Vor Frue skole med færre klassetrin til det nye skoleår.

Derfor består muligheden for, at de større elever kan blive på skolen i mindst et år endnu stadig i hans øjne.

Håber på løsninger
Formand for Skole- og Børneudvalget Jette Henning forklarer, at årsagen til, at forældre og børn stadig ikke har fået information om fremtiden er, at forhandlinger er i gang.

I øjeblikket ligger bestyrelserne på Vor Frue Skole og på den selvejende institution Spilloppen i dialog med forvaltningen.

De skal senest 15. januar melde tilbage til budgetparterne, hvad de er nået frem til. Efterfølgende skal politikerne her finde frem til, hvilke muligheder der er.

- Vi håber selvfølgelig på en hurtig afklaring og nogle gode løsninger, siger Jette Henning.

Høringsfristen for de kommende ændringer og sammenlægninger på skolerne i kommunen udløber 27. december.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk