18. januar 2020
Hundredvis af boliger i Ringparken og andre ældre almennyttige boliger i Roskilde skal nu renoveres grundigt, har byrådet godkendt.
Hundredvis af boliger i Ringparken og andre ældre almennyttige boliger i Roskilde skal nu renoveres grundigt, har byrådet godkendt.
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flertal for en modernisering i Ringparken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flertal for en modernisering i Ringparken
Roskilde Avis - 31. maj 2018 kl. 00:04
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Egentlig er det fint, når Roskildes store boligselskab BOSJ nu vil modernisere Ringparken og flere andre store bebyggelser i byen. Men det er skidt, når denne helhedsplan gennemføres på en måde, så der bliver for få af de små og billigere lejligheder tilbage.

arrow Læs også: Ekstra boliger i Eriksgaard

Sådan lød kritikken fra Enhedslisten, der undlod at stemme ved byrådets møde onsdag, mens alle de øvrige partier støttede kommunens godkendelse af de såkaldte helhedsplaner for hundreder af lejligheder rundt om i Roskilde.

Følgende bebyggelser skal renoveres gennemgribende: Ringparken ved krydset Køgevej-Sdr. Ringvej, Korsgården ved rundkørslen mellem Fælledvej og Møllehusvej, Fælledgårdene ved Fælledvej og Stougården i Gundsømagle.

Beboerne i de fire almennyttige boligafdelinger har godkendt den store modernisering, der sammen med tidligere besluttede renoveringer i Æblehaven og Rønnebærparken løber op i en udgift på over en milliard.

En stor del af disse penge kan hentes i Landsbyggefonden, som boeboerne selv har indbetalt til gennem årne for at få råd til store vedligeholdelses- og moderniseringplaner.

Det samlede resultat af disse projekter er, at der bliver 60 ekstra 1-værelses og 40 færre 2-værelses.

Nedslidte og sundhedsfarlige
Henrik Stougaard (El) var positiv overfor den forbedring, der nu sker af Roskildes ældre almennyttige boliger. Men partiet kunne alligevel ikke stemme for kommunens godkendelse af moderniseringen, fordi der efter deres mening forsvinder for mange små og billige boliger, som allerede er stor mangel på i byen.

Daniel Prehn (S) kunne ikke forstå Enhedslistens modstand:

- Samlet set får vi langt bedre lejligheder. Med andre nye byggerier på vej i Roskilde, f.eks. i Trekroner og i et nyt stadion, får vi også flere af de små og billige boliger, som bl.a. unge har brug for, argumenterede han for.

Jeppe Trolle (R), der ofte er enig med Enhedslisten, kunne heller ikke forstå partiets holdning i denne sag:

- I ser mere på et princip om 'små og billige boliger'. Men de er jo ofte helt nedslidte og ofte sundhedsfarlige, så det er jo ikke noget at bevare, mente Jeppe Trolle.

Henrik Stougaard svarede, at han var med på, at lejlighederne i det gamle boligafdelinger er nedslidte og dårligt kan bruges mere:

- Men når man nu skal totalrenovere, kunne man jo godt have planlagt at lave flere mindre lejligheder ud af det,

tk

arrow Nye små boliger i Veddelev
14. juni 2018 kl. 06:11 Opdateret: kl. 14:45
arrow På tegnebordet ved station: 8-etagers højhus
21. maj 2018 kl. 06:01 Opdateret: kl. 14:14

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk