8. marts 2021
Foto: Jan Partoft
Foto: Jan Partoft
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere led i Roskildes p-strategi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere led i Roskildes p-strategi
Roskilde Avis - 16. maj 2020 kl. 16:04

Planen om en delvis betalingsparkering i Roskildes bymidte, er kun første led i kommunens parkeringsstrategi. Der er endnu to etaper.

arrow Læs også: Bymidte får delvis betalingsparkering

Etape to handler om at gøre plads til elbiler og delebilsordninger.

I øjeblikket er der få muligheder for at få en elbil ladet op i bymidten. Der skal være flere pladser, hvor man kan lade en elbil uden det skal være en langtidsparkering.

Etape tre handler om at gøre det mere attraktivt at bruge cyklen til at komme frem i Roskilde og når man skal på indkøb.

I den analyse, som Roskilde Kommune har fået lavet om parkering, kommer cirka en tredjedel af dem der parkerer i bymidten mindre end 3,5 kilometer. Det er en strækning, der let køres på en cykel. I tredje etape skal det være lettere at være cyklist, der skal blandt andet være et bedre cykelnet i byen. De tværgående forbindelser skal udbygges, så det er lettere at komme fra hjem, arbejde, skole, indkøb og fritidsaktiviteter.

Fakta
Hvis man vil læse mere om Roskilde Kommunes parkeringsstrategi kan man hente strategiplanen på kommunens hjemmeside. Den er lettest at finde, hvis man går ind på siden med Plan- og Teknikudvalgets mødereferater. Sagen var for på mødet 5. maj som punkt nummer 71. Her ligger strategien som et bilag i pdf.
Bilag 1
og

Bilag 2

Strategien rummer også ønsker om flere p-huse, så der bliver mere plads i byen til mennesker. Det giver også behov for andre og bedre forhold for fodgængerne.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk