23. september 2020
Bekymrede miner ved borgermøde om grusgravning.	(Foto: Thomas Olsen)
gallery icon

Se billedserie

Bekymrede miner ved borgermøde om grusgravning. (Foto: Thomas Olsen)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere grusgrave åbnes: Regionen lægger sig fladt ned for Nymølle, mener Bent Jørgensen (V)

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere grusgrave åbnes: Regionen lægger sig fladt ned for Nymølle, mener Bent Jørgensen (V)
Roskilde Avis - 23. januar 2020 kl. 16:55
Af Anette Gundlach
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flere åbne grusgrave, der er blotlagt i et ukendt antal år, mere trafik, støj og støv hos naboerne i Vindinge er nogle af de ting, som Region Sjælland og Danmarks største grusgravningsfirma Nymølle har planer om.

De to parter havde mandag aften indbudt til borgermøde på Hotel Scandic, og mellem 200 og 300 mennesker, hovedsageligt fra området omkring Vindinge, valgte at møde op for at høre om planerne for deres kvarter og for at spørge ind til dem.

På mange af spørgsmålene blev der dog snarere talt udenom end svaret konkret.

For eksempel da der blev spurgt ind til ulovligheder i grusgravene, da der blev hentet mere grus end tilladt i en periode.

Til gengæld fik de fremmødte ren besked om, at Region Sjælland har tænkt sig at sige ja til de ting, som Nymølle har foreslået, og som har vakt bekymring hos beboere og politikere i Roskilde Kommune.

Bekymrede miner
Ansigterne på de mange fremmødte var lagt i bekymrede folder, og det var der god grund til, mener Bent Jørgensen (V), der har kæmpet for, at der kom styr på grusgravningen, da han sad i regionsrådet.

- Region Sjælland har lagt sig fladt ned for Nymølle Grusgrav og giver dem tilladelse til alt. De får både forlænget deres gravetilladelse i de nuværende grusgrave. De skulle i følge loven dækkes til nu. Nymølle får også lov til at åbne flere nye grusgrave i området, siger Bent Jørgensen.

Bent Jørgensen mener, at det er den helt forkerte vej at gå.

- Jeg synes først, Regionen burde gå i samarbejde med kommunen og se, hvordan og hvad der kan lade sig gøre. Først derefter burde man give tilladelserne.

Han mener, at regionen er for rundhåndet med tilladelserne, og at de ikke burde gives før, der er styr på vejføring, støj, støv og meget andet.

Kritik af kontrol
På mødet blev Region Sjælland blandt andet kritiseret for ikke at udføre nok kontroller af arbejdet i grusgravene.

Folk fra regionen indrømmede, at der havde været for lidt kontrol i både 2018 og 2019. Det skulle der laves om på, blev der lovet.

Der blev udtrykt bekymring for, at flere grusgrave i området ville give mere trafik. Men repræsentanter fra Nymølle mente ikke, at mere grusgravning gav mere trafik.

Høringsfasen går frem til 6. februar.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk