29. maj 2020
#1149910
gallery icon

Se billedserie

Foto: Anette Gundlach
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Festival: Roskilde-blues i billeder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Festival: Roskilde-blues i billeder
Roskilde Avis - 09. juli 2018 kl. 09:47
Af Teskt og foto: Anette Gundlach og Jan Partoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Roskilde Festival er slut efter en uge med godt humør, nye venner, musik, øl, støv og sjov i lange baner.

arrow Læs også: Roskilde Festival: Kampen mod skraldet går hastigt fremad

Mange ligger måske allerede derhjemme med Roskilde-abstinenser eller med den såkaldte Roskilde-blues, der med næsten 100 procents sikkerhed overfalder mange på lige præcis dette tidspunkt af året, så man allerede savner Festivalen igen.

For selvom det er dejligt at sove i sin egen seng igen, og ikke længere blive vækket af morgensolen, der lyser og varmer teltet op, så det er umuligt at sove længere.

For ikke at tale om musikken, menneskene og støjen, der holder en vågen, når man midt om natten har lagt sig ind på det hårde underlag i soveposen, der kun med nød og næppe holder kulden ude fra den kolde dyrskueplads.

Så er det alligevel en uge, man hurtigt kommer til at savne. En uge som mange taler om som den bedste på hele året, fordi den er hyggelig, festlig og musikalsk. Og skyder den sommerferien med mere sjov i gang.

Festbarometret i top

Allerede da unge begyndte at ligge i kø til festlighederne flere dage før de blev lukket ind på campingpladserne, var festen i gang. Flere naboer klagede over larm fra flere 100 festende på marken i dagene før.

Hurtigt blev det klart, at dette års Roskilde ville blive en usædvanlig varm affære. Solen sætter altid prikken over festivalhumøret, der bliver skruet endnu en tand op på festbarometeret.

Politiet kunne da også melde om en endnu fredeligere festival end i de foregående år, hvor man også med stolthed kunne sige, at selvom 140.000 mennesker er forsamlet i en nys opstået by i en uge, så er det fredelige mennesker, der vil hinanden det godt.

De færreste havde nok regnet med, at solen ville tørre plænerne så meget ud, at campingpladserne mest af alt kom til at ligne beduinlejre i ørkenen, hvis man lige ser bort fra affaldsbunkerne, der hobede sig op omkring teltene.

Rydder selv op

Det skete, selv om festivalen gør en stor indsats for at få folk til at rydde op efter sig selv. De omkring otte millioner det koster at rydde op efter folk, kan nemlig sagtens bruges på mere musik, kunst og andre sjove tiltag.

Over halvdelen af campingpladserne var ved denne festival clean-områder, hvor fastliggerne skulle rydde op og også tage sit habengut med sig, når de forlod pladsen.

Til gengæld kunne de få reserveret en camp til sig selv og vennerne på pladsen, og undgik derfor at ligge i kø. Flere unge var dog enige om, at køen ikke er en sur tjans, men en dejlig forfest, der hører med.

Støv i stedet for mudder

Støvet fik folk til at erstatte andre års gummistøvler til at forcere mudder, med støvmasker og tørklæder til at dække underansigtet, så de undgik at få helt så meget støv i mund, næse og hals.

Alle pavilloner skiftede farve fra hvid til brun i løbet af festdagene. Bilerne omkring, badevand og fødder fik ligeledes samme brune farve som landskabet, der efterhånden ikke lignede noget på de danske breddegrader.

Træk og slip

Et af de mere fantastiske tiltag var, at de klamme lokummer var skiftet ud med træk og slip i år.

Nogle steder gik der rygter om, at de ikke fungerede og at lortet stod op til brættet, men de steder Roskilde Avis besøgte på festival- og campingplads fungerede de nye toiletter perfekt.

De var endda til stor forundring rimelig rene og pæne.

Festen på plænen

Roskilde Festival foregår efterhånden kun ude på Dyrskuepladsen, og det er der nok flere grunde til. Efter at Bruno Mars havde givet en lidt flad koncert, der lød som om, man havde sat en CD på, sad en 23-årig kvinde og filosoferede, mens hun gaflede pizza i sig.

Hvor ligger Roskilde egentlig henne i forhold til her, spurgte hun undrende, da hun hørte at lokale kørte frem og tilbage til festivalen.

Så behøver man ikke længere at undre sig over, at folk bliver på Dyrskuepladsen.

Men her er der også festen er dag og nat, og man kan købe lige hvad man har brug for til overpris.

Musik og camping

Eminem, Khalid, Dua Lipa, Nephew, David Byrne, Danny Brown var nogle af de mange musikere man kunne møde rundt omkring på scenerne.

Nogle er meget kendte, andre bliver det snart, atter andre er det bare sjovt at opdage.

En af de gode ting ved festivalen er, at man kan gå på opdagelse i musikkens verden, i kunstens verden, mens man nyder livet, vennerne og sommeren, indtil man igen kan glæde sig til næste Roskilde Festival.

arrow Hash hitter på Roskilde Festival
11. juli 2018 kl. 11:23 Opdateret: kl. 11:34
arrow Større bøder har gjort det af med pirattaxaer
10. juli 2018 kl. 12:16 Opdateret: kl. 12:00
arrow Foreningsjubel: Forrygende festival
09. juli 2018 kl. 16:09 Opdateret: kl. 15:31
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk