27. februar 2020
Man kan være heldig at møde et spøgelse, hvis man går med på bibliotekets Ghostwalk. (Foto: Anette Gundlach)
gallery icon

Se billedserie

Man kan være heldig at møde et spøgelse, hvis man går med på bibliotekets Ghostwalk. (Foto: Anette Gundlach)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fem vinterferietip: Eventyr og spøgelsestur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fem vinterferietip: Eventyr og spøgelsestur
Roskilde Avis - 08. februar 2020 kl. 00:18
Af Anette Gundlach
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vinterferien står døren, og det betyder, at der er en masse sjove ting at foretage sig i rundt omkring i Roskilde og Lejre.

Roskilde Avis har lavet en liste over fem af fornøjelserne.

1. På spøgelsestur

I vinterferien kan man komme med på spøgelsestur med biblioteket, den såkaldte Ghost Walk, hvis man går i 7. til 10. klasse. Her oplever man den mørke side af Roskilde, når man går gennem byen og hører om hekse, spøgelser, bødler og andre. Måske møder du endda et spøgelse i bibliotekets gange eller helhesten, når den løber rundt om domkirken på tre ben med lysende røde øjne. Der er begrænset antal pladser og tilmelding sker fra d. 3.2 kl. 12 på www.roskilde.dk/sjovferie.

2. Dyredetektiv for en dag

Onsdag 12. februar fra klokken 10 til 13 kan man blive dyre-detektiv i Bidstrup Skovene, når man hjælper naturvejlederen med at lede efter spor i skoven.

12HOL PC Naturskolen.

Til arrangementet får man svar på, hvem der tramper rundt i skoven om natten, hvem der har spist af barken, hvorfor dyrene gemmer sig og meget mere. Lup, stetoskop og gips tages i brug, når du sammen med naturvejlederne skal afsløre dyrenes mange hemmeligheder.

Arrangementet finder sted ved Avnstrup shelteren, som ligger ved parkeringspladsen Heide Overdrev - Avnstrupvej.

3. Snit fugle og hyg ved bålet
Billede

Tirsdag 18. og onsdag 19. februar klokken 11 til 14 kan man hygge ved bålet, lære at snitte fine fugle og lave næringsrige fuglekugler på Boserupgård Naturcenter.

Nationalparkens naturvejleder tænder op i bålet, og fortæller om de mange fugle, man kan opleve lige uden for vinduet om vinteren.

Man må gerne medbringe snobrødsdej og varme drikke til at hygge med ved bålet.

4. Med H. C. Andersen på udstilling
Anette Gundlach

RO's Torv har verdenspremiere på en eventyrlig H.C. Andersen udstilling i uge 7 og 8

Her kan man genopleve H.C. Andersens eventyrlige verden med fantasifulde mekaniske udstillinger med lys- og lydeffekter og samtidig blive klog på hans eventyr. Man kan også deltage i en eventyrlig papirklip-workshop og en skattejagt.

5. Find det rigtige dyr

På bibliotekerne er der hele tiden masser af sjov at lave. I vinterferien kan man gå på jagt efter dyrespor, som man kan gætte. Tag et opgaveark ved bibliotekarbordet og gå på opdagelse efter spor på biblioteket.

Find blandt andet ud af, hvem der har spist af grankoglen og skidt på gulvet. Quizzen kører i hele vinterferien i bibliotekets åbningstid. Hvis man har lyst, kan man aflevere opgavearket og deltage i konkurrencen om at vinde bogen "Sebastians store quiz om dyr". Vinderen bliver trukket i uge 9 og får direkte besked.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk