17. januar 2019
Roskilde Museum og kunstneren Maja Lisa Engelhardt fik Farveprisen for at sætte kulør på de to nye udstillinger i hovedbygningen.
Roskilde Museum og kunstneren Maja Lisa Engelhardt fik Farveprisen for at sætte kulør på de to nye udstillinger i hovedbygningen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Farvepris til ROMU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Farvepris til ROMU
Roskilde Avis Paperboy - 17. maj 2018 kl. 03:03
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Torsdag fik Roskilde Museum og billedkunstneren Maja Lisa Engelhardt overrakt Farveprisen 2018 for farvesætningen af de to nye udstillinger 'Magt og Mennesker' samt 'Roskilde i glimt' i den nyrestaurerede hovedbygning (det gamle sukkerhus) i Sankt Ols Stræde.

arrow Læs også: 21 mio. kr cykelsti gennem Skjoldungelandet

Farveprisen uddeles af Danske Malermestre og Kirsten og Freddy Johansens fond og er på 150.000 kroner, der bliver delt mellem kunstneren og museet.

Dermed kommer Roskilde Museum i fint selskab med tidligere års vindere som Ny Carlsberg Glyptotek i København, Søndre Ridebane og Folketingets Servicecenter også i København, Møntmestergården i Odense og sidste års vinder, murmaleriet 'Det Røde Bånd' i Aalborg.

Direktøren for ROMU Henrik Bo Nielsen er stolt:

- Vi er glade over at få denne pris og ser det som en flot anerkendelse af arbejdet med at integrere en stemningsfuld farvesætning som bærende del af udstillingernes visuelle udtryk og rammesætning af den historiske fortælling.

- Herfra skal også lyde et stort tillykke til kunstneren bag Maja Lisa Engelhardt, der i tæt samarbejde med udstillingsteamet og malermester Michael Mathiasen, er lykkedes med at ramme det helt rigtige udtryk og stemning.

arrow Se de flotte billeder: Prisglæde på Roskilde Museum
18. maj 2018 kl. 11:08 Opdateret: kl. 11:08

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk