22. september 2021
Foto: Jan Partoft
gallery icon

Se billedserie

Foto: Jan Partoft
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Farligste rundkørsel: Hvem holder tilbage for hvem?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Farligste rundkørsel: Hvem holder tilbage for hvem?
Roskilde Avis - 24. oktober 2019 kl. 04:06
Af Anette Gundlach

Roskildes farligste rundkørsel er blevet ændret igen og igen, for at få den gjort mere sikker.

arrow Læs også: Nyt uheld i farlig rundkørsel

Senest er der bygget bump ved ind- og udfaldsvejene for at få bilisterne til at sætte farten ned.

Men spørgsmålet er, om det er nok at ændre på vejen. Bilister og cyklister er tilsyneladende også en vigtig del af problemet.

På Roskilde Avis Facebookside kan man tydeligt se, at flere simpelthen ikke ved, hvem der skal holde tilbage for hvem i en rundkørsel.

En læser skriver: Cyklister skal holde tilbage for andre cyklister men ikke for billister.... det er jer billister der skal holde tilbage for cyklister.... hold nu op jeg bliver træt, lad nu vær med at pege fingre af alle andre og pas på hinanden ude i den trafik, og jep jeg både køre bil og cykler gennem den rundkørsel.

En anden læser svarer: Prøv at læse en smule op på færdselsloven. Bilister der er i rundkørslen skal ikke holde tilbage for cyklister der ræser ud foran dem! Hajtænderne gælder også folk på cykel!

En tredje læser svarer: Nej nej og atter nej. Der er en cykelsti i den rundkørsel, så eftersom cyklisterne jo aldrig kommer ud på kørebanen er der i sagens natur aldrig nogen biler de skal vige for.

Du vil vel heller ikke mene at en cyklist det kommer fra eks Æblehaven og skal til højre ad Holbækvej skal vente på at der ikke kommer biler?

Nummer 2 læser svarer: Læs nu op på lektien. Der er hajtænder i omtalte rundkørsel og naturligvis er der ikke særlige regler for cyklister der drøner ud i rundkørsler.

En skriver: Hold da op, der er sandelig meget kritik af cyklisterne. Jeg både cykler og kører i bil gennem rundkørslen stort set dagligt. Jeg har da bestemt også oplevet bilister, som kører alt alt for stærkt.

Når jeg cykler har jeg også mange gange oplevet, at selvom jeg holder tilbage ved hajtænderne ind til rundkørslen, så standser bilisterne alligevel og venter på, at jeg kører ind i rundkørslen.

Man kan vist godt konkludere, at der er lidt forvirring om reglerne. Alt i alt synes jeg, at det er fint med bump, da det altid hjælper, når farten bliver sænket!!

En fjerde læser konkluderer: Når jeg fremover cykler i rundkørslen vil jeg være endnu mere påpasselig med min nye viden om, at bilister i Roskilde tilsyneladende ikke ved at de skal holde tilbage for cykler?!

Se mere af diskussionen på avisens Facebookside.

Sådan er reglerne

Martin Bjerregaard fra politiet i Roskilde fortæller, at det er styk 26 2. i færdselsloven, der gælder:

Både cyklister og bilister skal holde tilbage for fodgængerne i fodgængerfeltet, der også er forsynet med hajtænder.

Når cyklister kører ud i rundkørslen skal de blive i egen bane og holde tilbage for andre cyklister (ikke bilister). Når de forlader rundkørslen, skal de igen holde tilbage for fodgængere.

Bilister skal holde tilbage for fodgængere, cyklister og bilister, før de kører ud i rundkørslen. De skal holde tilbage for cyklister og fodgængere, når de kører ud igen.

Martin Bjerregaard fortæller, at det kan være ganske dyrt og tidskrævende ikke at overholde sin vigepligt, da man som regel får frakendt sit kørekort betinget. For at få det igen skal man både betale bøde og gå op til en teori- og køreprøve.

arrow Farligste rundkørsel sikres med bump
16. oktober 2019 kl. 19:28 Opdateret: kl. 12:25
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk