26. maj 2020
Danmark Rundt har mange gange været i Roskilde i årenes løb som her ved Møllehusvej. I år har  tilskuerne også mulighed for at se rytterne på de små veje vest og nord for Roskilde.
gallery icon

Se billedserie

Danmark Rundt har mange gange været i Roskilde i årenes løb som her ved Møllehusvej. I år har tilskuerne også mulighed for at se rytterne på de små veje vest og nord for Roskilde.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Etapen søndag:Danmark Rundt fra Stændertorvet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Etapen søndag:Danmark Rundt fra Stændertorvet
Roskilde Avis - 23. august 2019 kl. 00:03
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Cykelfans og andre interesserede får søndag formiddag i Roskilde chancen for at opleve den tohjulede sport på allerøverste niveau, når sidste etape af det store etapeløb starter på Stændertorvet med mål på Frederiksberg Allé.

arrow Læs også: Borger bekymret over meget grus på vejen

Allerede fra kl. 10.45 er der indskrivning og præsentation af rytterne, hvor tilskuerne har mulighed for at opleve denne form for folkefest på nærmeste hold.

Løbets direktør Jesper Worre, der har planlagt arrangementet her i byen i samarbejde med den lokale klub Roskilde Cykle Ring og andre , har lagt ruten, så feltet kl. 12.15 kører ud af byen imod vest.

Her skal de først ad Holbækvej, gennem Svogerslev, Kornerup, Kattinge og tilbage til Roskilde forbi Boserup Skov og Sankt Hansgade.

Så går ruten forbi Vikingeskibsmuseet, ud ad Frederiksborgvej, ind i Himmelev ad Fynsvej, videre til St. Valby, Gundsølille og Østrup, før rytterne kører ud af kommunen.

Kommer hurtigt
For tilskuerne er det en god idé at være på plads langs ruten i god tid, da feltet lige fra begyndelsen ventes at holde en god fart på 40-50 km. i timen.

Jesper Worre har med denne rute ønsket at vise Roskilde-området fra den bedste side, lige fra Domkirken til søerne i Kornerup Å-systemet, Boserup, Vikingeskibsmuseet og den lokale udgave af Strandvejen på Frederiksborgvej.

Den tidligere toprytter har efterhånden også mange års erfaring i at lægge ruter i og omkring Roskilde, hvor feltet i Danmark Rundt har været en hyppig gæst.

Hans og andre folks lokale erfaringer vil sikkert også indgå i planlægningen, når der om to år skal være etapestart i Tour de France.

Årets udgave af Danmark Rundt startede tidligere på ugen med en rundstrækning ved Silkeborg, og 2. etape er en enkeltstart ved Grindsted i Sydvestjylland.

Tredje etape går fra Holstebro til Vejle, afsluttende med den berømte stejle stigning på Kiddesvej.

Så kommer feltet til Sjælland, hvor 4. etape går fra Korsør til Asnæs Indelukke ved Lammefjorden.

Etapen fra Roskilde til Frederiksberg er på 165 km og slutter med finalen på 10 rundture på en rundstrækning, der har en længde på 6,7 km. ved Frederiksberg Allé.

tk

arrow Danmark Rundt kan blive afgjort på Vejles dødsstigning
23. august 2019 kl. 07:00 Opdateret: kl. 07:00
arrow Kamp og Bjerg skal cykle med de voksne
22. august 2019 kl. 20:00 Opdateret: kl. 18:02
arrow Dansk tempokonge drøner mod triumf på enkeltstarten
22. august 2019 kl. 17:26 Opdateret: kl. 17:28
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk