19. november 2018
Jonas Paludan, som denne gang ikke blev genvalgt, på Stændertorvet under valgkampen.
Jonas Paludan, som denne gang ikke blev genvalgt, på Stændertorvet under valgkampen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Enhedslisten mod fattigdom og ulighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enhedslisten mod fattigdom og ulighed
Roskilde Avis Paperboy - 15. februar 2018 kl. 01:45
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Enhedslisten i Roskilde besluttede på sin generalforsamling den 10. februar at sætte fokus på to hovedområder i det kommende år, bl.a. ved at arbejde i og uden for byrådet mod fattigdom og ulighed.

Desuden ønsker partiet en mere grøn kommune, blandt andet med mere vedvarende energi og højere mål for genanvendelse af affald.

Susanne Lysholm Jensen fra byrådsgruppen sagde, at Enhedslisten vil arbejde for, at Roskilde får en politik for udsatte borgere, og at kommunen skaber småjobs, som kan forhindre kontanthjælps-modtagere i at falde for kravet om 225 timers arbejde om året.

Henrik Stougaard, som er partiets andet medlem af byrådet, understregede, at kommunen har så god økonomi, at der ikke er nogen grund til at spare på eller forringe forholdene for hverken borgere eller medarbejdere. Derfor var Enhedslisten ikke med i dette års budgetaftale, men fremlagde i stedet sit eget forslag med en række forbedringer og uden forringelser for misbrugere og udviklingshæmmede eller besparelser på inklusion og specialundervisning.

Bestyrelsens beretning handlede især om kommunalvalget, hvor Enhedslisten mistede det ene af sine tre mandater.

- Efter en flot valgkamp var det var en skuffelse på baggrund af en flot valgkampagne, men der var andre ting i spil, som vi ikke havde indflydelse på, sagde Åge Skovrind fra bestyrelsen.

Ramt af Joy-effekten
Han henviste især til 'Joy-effekten, samt at flere vælgere denne gang stemte på Alternativet. Desuden virkede det valgtekniske samarbejde denne gang ikke til fordel for partiet, som det var tilfældet ved forrige valg for fire år siden.

Trods tilbagegangen har Enhedslisten dog fået plads i lige så mange udvalg som i sidste periode.

Enhedslisten har i det seneste år haft en lille fremgang og har nu 163 medlemmer i Roskilde . Samtidig er der dannet en afdeling af Socialistisk Ungdomsfront (SUF).

På generalforsamlingen blev der valgt en ny bestyrelse, som nu består af Theresa Maria Folke Olesen, Birgit Lynggaard Hansen, Birgitte Baktoft, Åge Skovrind, Henning Bentzen, Peder Pedersen, Henrik Stougaard, Per Kristensen og Tanja Luffe.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk