3. juni 2020
Ifølge et nyt oplæg ventes svømmehallen nu færdig i april 2021 til en pris af 218 mio.
Ifølge et nyt oplæg ventes svømmehallen nu færdig i april 2021 til en pris af 218 mio.
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Endelig plan og pris for: Svømmehal til 218 mio.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Endelig plan og pris for: Svømmehal til 218 mio.
Roskilde Avis - 07. februar 2020 kl. 13:01
Af Foto: Jan Partoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På det kommende møde i byrådets centrale økonomiudvalg fremlægges nu et oplæg, som gerne skal give en endelig plan og pris for Roskildes nye svømmehal. Den skulle så komme til at koste i alt 218 mio. og stå færdig til brug i april 2021.

Da den afgørende beslutning om byggeriet blev truffet i foråret 2017 af et snævert flertal med én stemme, bestående af S-SF-K og R, lød overslaget dengang på 143 mio. I forhold til det er prisen altså vokset med ca 75 mio.

Til gengæld har kommunen i mellemtiden sparet 8 millioner om året i driftsudgifter, fordi svømmehallen er blevet forsinket flere år.

Forslaget til Økonomiudvalget lyder nu på en sidste anlægsbevilling på 49 mio. for at kunne gøre projektet helt færdigt.

Entreprenører er med

For at komme så langt har kommunens nye vicekommunaldirektør, Martin Barnop Lindgreen, der har overtaget den meget besværlige opgave, haft samtlige entreprenører samlet til møde på rådhuset. Her blev alle enige om betingelserne for at kunne gøre arbejdet færdigt til et bestemt tidspunkt.

- Selvfølgelig er det slet ikke tilfredsstillende, at byggeriet af svømmehallen ender med så stor en fordyrelse og forsinkelse.

- Så det vil naturligvis få et efterspil, siger borgmester Tomas Breddam (S), der sammen med sin partifælle, formanden for Kultur- og Idrætsudvalget Claus Larsen, arvede projektet fra deres forgængere.

- Af samme grund har byrådet også allerede besluttet at få lavet en uvildig undersøgelse af, hvad der her er gået galt med planlægning og projektering, så den slags aldrig sker igen, fremhæver Breddam

Rammer ikke service

Borgmesteren understreger, at fordyrelsen og forsinkelsen af svømmehallen ikke går ud over den service, som kommunen i øvrigt giver Roskildes borgere.

- Pengene til skoler, ældre, børneinstitutioner osv. er en del af kommunens drift, og derfor er det udgifter, vi har hvert eneste år.

- Derimod er finansieringen af svømmehallen en anlægsudgift, som kun skal betales én gang. Vi kan finde de ekstra penge til svømmehallen indenfor det nuværende anlægsbudget, fordi en række andre projekter og byggerier er kommet senere i gang end ventet.

- Så vi skal altså ikke til at spare på andre områder eller fyre ansatte pga. svømmehallen. Alligevel er denne ekstra udgift ærgerlige penge, som vi godt kunne have brugt til andre formål.

- Men nu gælder det om at få den svømmehal færdig, og jeg håber virkelig, at vi nu har en holdbar og bindende tidsplan, siger Tomas Breddam.

Forudset katastrofe

Da svømmehalsbyggeriet med en 50 meter bane og wellnes-faciliteter på Bymarken ved siden af det gamle Roskilde Badet blev endelig besluttet i starten af 2017, var både Enhedslisten, DF og Venstre imod.

- Nu oplever vi en økonomisk katastrofe. Allerede den gang forudså vi en stor regning, men denne er jo blevet astronomisk siger formanden for V-gruppen i Roskilde Byråd, Jette Tjørnelund.

- I stedet foreslog vi en ny 50 meter bane i Trekroner og en udbygning med wellness ved den gamle svømmehal. Så var vi aldrig løbet ind i denne kæmpemæssige ekstra regning på 75 mio., som Roskilde kunne have brugt til velfærd og andre gode formål, siger hun.

- Den daværende borgmester og det snævre flertal, der traf beslutningen, må påtage sig det politiske ansvar for, at vi er endt i denne situation.

- I efteråret fik vi så indtryk af, at en bevilling på yderligere 20. mio kr. var den sidste regning på svømmehallen. Men siden er økonomien i projektet løbet løbsk i uhørt grad, hvilket er meget kritisabelt og beviser, at der også har været store problemer med styringen.

- Nu må vi bare håbe, at det seneste overslag holder, og vi ikke får en yderligere ekstra regning, konkluderer Jette Tjørnelund.

tk

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk