24. november 2017
Et nyt Verdensarvsråd skal udbrede kendskabet til domkirken som verdensarv hos UNESCO bedre hos Roskildes egne indbyggere. (Arkivfoto: Erling J.)
Et nyt Verdensarvsråd skal udbrede kendskabet til domkirken som verdensarv hos UNESCO bedre hos Roskildes egne indbyggere. (Arkivfoto: Erling J.)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Domkirken skal være en folkesag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Domkirken skal være en folkesag
Roskilde Avis - 20. maj 2017 kl. 06:54
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Domkirken med dens enestående status som kulturel verdensarv hos FN-organisationen UNESCO skal også gerne være en folkesag i Roskilde.

Sådan forklarer Jesper Kejlhof, der er formand for Verdensarvsudvalget hos Domsognets Menighedsråd, ideen med det Verdensarvsråd, der blev startet ved et møde fredag.

Her deltog repræsentanter fra en række af byens uddannelsessteder, f.eks. RUC og Handelsskolen samt turist- og erhvervsorganisationer plus andre, som også er interesserede i at udvikle interessen for domkirken som UNESCO-monument.

Ved mødet talte blandt andet formanden for menighedsrådet Anne Rosendal og domkirkens ansvarlige for UNESCO-turismen David Høyer.

Naia Habermann, der har ansvaret for at formidle historien om et andet dansk UNESCO-monument ved Stevnsfortet, forklarede også om, hvordan man griber opgaven an der.

Lokale ambassadører
- Vi har en tydelige fornemmelse af, at langt fra alle i Roskilde kender den store betydning, som UNESCO-godkendelsen har for domkirkens status, forklarer Jesper Kejlhoff.

- Nu har vi en verdenskendt katedral, men endnu har vi langt fra udnyttet de store mulighder, som det bør give for at trække flere besøgende og indtægter til byen.

- Meningen med det nye Verdensarvsråd er , at det skal skabe en større 'lokal ejendomsret'. På den måde kan indbyggerne i Roskilde blive gode ambassadører, der kan begejstre byens gæster for denne fantastiske bygning.

- Faktisk ligger der også i UNESCO-godkendelsen, at vi er forpligtet til at klare denne del af opgaven.

- Når mange gode lokale kræfter fra Roskilde nu går sammen i sådan et Verdensarvsråd, kan vi bedre klare denne opfordring, mener Jesper Kejlhof.

tk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk