21. februar 2019
Mette Ehlers Mikkelsen foran Erhvervsforums kontorer på Stændertorvet, der efter hendes opfattelse også er en stor attraktion for Roskilde.
Mette Ehlers Mikkelsen foran Erhvervsforums kontorer på Stændertorvet, der efter hendes opfattelse også er en stor attraktion for Roskilde.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Derfor ville Mette Ehlers være chef i Erhvervsforum: Store muligheder i Roskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Derfor ville Mette Ehlers være chef i Erhvervsforum: Store muligheder i Roskilde
Roskilde Avis Paperboy - 16. august 2018 kl. 00:57
Af Foto: Kim Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Jeg gik efter jobbet som direktør for Erhvervsforum i Roskilde, fordi jeg kan se store muligheder i området. Det gælder både for virksomhederne og turismen, der er organisationens to store arbejdsområder.

Sådan fortæller den 46-årige Mette Ehlers Mikkelsen, der efter sommerferien nu for alvor er startet som daglig leder i den store organisation Erhvervsforum, der har 500 medlemmer blandt Roskildes større og mange mindre virksomheder.

Erhvervsforum står for mange netværks-møder blandt sine medlemmer. Samtidig har organisationen to store opgaver for kommunen med erhvervsfremme og markedsføring af turistbyen Roskilde. Det udføres ifølge en kontrakt, som Erhvervsforum genvandt i foråret 2018, efter at det to opgaver havde været i udbud, og der var indkommet flere tilbud på begge dele.

Mette Ehlers understreger straks, at der er udført et udmærket arbejde ind til nu. Derfor skal hun ikke ind for at vende det hele på hovedet, men snarere bygge videre på resultaterne.

Selvstændig og tæt på
- Jeg ser Roskilde som en stor, selvstændig by med et vigtigt handels- og kulturliv. Samtidig har vi mange fordele af at ligge så tæt på hovedstaden, så man kan være en del af et større arbejdsmarked. Turister i København kan sagtens tage en dag eller to til Roskilde, så vi har en helt unik og gunstig placering, forklarer Ehlers.

Hun mener, at Roskildes virksomheder har mange muligheder for udvikling med rådgivning og sparring branchevis, og her kommer Erhvervsforum så ind i billedet.

- Min erfaring fra Gribskov, hvor der også var mange mindre firmaer, er, at de kan få meget ud af en rådgivning på områder, hvor de måske ikke selv er eksperter. F.eks. er en lille fremstillings- eller håndværks-virksomhed ofte gode til at lave deres produkter eller udføre et arbejde. Men markedsføring, it-systemer og økonomistyring kan det måske knibe lidt med.

- Så er det vigtigt, at de får en håndsrækning til det, så den slags problemer ikke skal stoppe deres gode muligheder.

Her skal Erhvervsforum sørge for 1-1-rådgivning med den enkelte virksomhed og tilbud om kurser i markedsføring på nettet, salg, og hvad man kan få ud af at have en bestyrelse.

- Samtidig kan netværksmøder, hvor kolleger samles branchevis, også skabe stor inspiration og være en hjælp for de enkelte virksomheds-ejere.

Mange flere turister
Turismen til Roskilde er den anden store opgave i Erhvervsforums kontrakt med kommunen, og her anerkender Mette Ehlers den indsats, som VisitRoskilde har udført med beskedne midler, sammenlignet med andre byer i regionen.

- Som udgangspunkt har Roskilde meget store muligheder for at kunne tiltrække langt flere turister med sine store og internationalt kendte attraktioner.

- Vikingeskibsmuseet har jo fine forudsætninger, fordi temaet med vikinger er oppe i hele verden, bl.a. gennem populære tv-serier.

- Domkirken er på UNESCO's liste over verdens kulturarv, og den interesserer derfor folk fra alle lande.

- Endelig har Roskilde jo Festivalen, der især gør byen kendt i en yngre målgruppe.

- Roskildes turistmål tiltrækker i høj grad folk, der ved noget om kultur og historie, og det er en både købedygtig og rejseparat gruppe. I løbet af nogle år er det derfor realistisk at øget antallet af turisterne til byen væsentligt.

- Samtidig skal vi arbejde med, at de bliver her længere, så der er tid til at besøge butikker, restauranter, gallerier, og ser på produktionen hos områdets mikrobryggerier eller smager på rom, når de nu er her.

Mette Ehlers har bl.a. brugt sommerferien til at 'lege turist' i sin nye arbejdsby for at se, hvordan besøgende udefra oplever den. Nu tager hun for alvor fat på sit arbejde ved at mødes med de mange forskellige partnere, som Erhvervsforum skal gennemføre sine opgaver sammen med.

tk

Blå bog
Navn: Mette Ehlers Mikkelsen.

Født: 1972 i Ringsted
Moderen arbejdede i Domstolsstyrelsen og faderen i Beredskabsforbundet, og hun er vokset op flere steder.

Student fra Haderslev Gymnasium.

Studerede derefter samfundsfag i København og tog i London en kandidatgrad i International Politik.

Arbejdede en række år i Udenrigsministeriet, både i København og bl.a. Stockholm, med rådgivning og udvikling omkring dansk eksport.

2015 blev hun direktør i Gribskov Erhvervscenter og var med til at starte dette kommunalt-private foretagende, hvor hun fik kredit for en række nye initiativer.

I det seneste år har hun arbejdet i firmaet Mannaz med ledelses-udvikling.

Privat bor hun på Frederiksberg og har tre børn.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk