11. december 2017
Bent Jørgensen (V) stemte for at tage opgaven med erhvervs- og turistfremme tilbage til kommunen, fordi den hidtidige private aktør Erhvervsforum efter hans opfattelse ikke har været god nok på erhvervsindsatsen. ( Arkivfoto: Erling J.)
Bent Jørgensen (V) stemte for at tage opgaven med erhvervs- og turistfremme tilbage til kommunen, fordi den hidtidige private aktør Erhvervsforum efter hans opfattelse ikke har været god nok på erhvervsindsatsen. ( Arkivfoto: Erling J.)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Derfor stemte V for at kommunen igen overtager erhverv- og turisme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Derfor stemte V for at kommunen igen overtager erhverv- og turisme
Roskilde Avis - 19. juni 2017 kl. 00:59
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Venstres gruppeformand i Roskilde Byråd Bent Jørgensen medgiver, at det ser lidt mærkeligt ud, når partiet ved sidste møde stemte for et forslag fra Enhedslisten, om at kommunen igen skal stå for erhvervsfremme og turisme. Denne opgave skal nu ikke sendes i udbyd og udføres af en privat aktør.

Da både et medlem fra SF og Socialdemokratiet var fraværende ved mødet, blev der oven i købet pludselig flertal med stemmerne fra Venstre, Dansk Folkeparti og Enhedslisten.

Bent Jørgensen siger til Roskilde Avis:

- Den nemme udlægning af sagen om den fremtidige varetagelse af turisme og erhvervsopgaverne kan naturligvis se ud som politisk drilleri.

- Men i virkeligheden er udfaldet en konsekvens af en utrolig passiv og manglende interesse fra Socialdemokratiets side til at tage stilling til, hvad de ville med erhvervsfremme i Roskilde.

- Særligt bekymrende er det, at man ikke ville forholde sig til den kritik, som fornyeligt er rejst i en uvildig evalueringsrapport om særligt erhvervsservicen, inden eventuelt fornyet udbud.

- Dermed var der stor risiko for at fortsætte udad et uambitiøst spor, mener Bent Jørgensen.

I budgetforhandlingerne
- Frem til byrådets møde 14. juni har der været rig lejlighed til at indgå poltiske aftaler, men alle forslag er blevet afvist af Socialdemokratiet. Herunder Venstres forslag om at styrke området med flere midler.

- Desuden har det været nærmest umuligt at få en kvalificeret debat om hvad ambitionsniveau, økonomi og organisering af området skal være INDEN kommunen binder sig for en ny 4-årige periode.

- Hjemmearbejdet har således ikke været gjort op til byrådsmødet og i det lys skal beslutningen ses.

Bent Jørgensen er dog ikke afvisende overfor ønsket fra LArs Lindskov (K) om, at sagen atter bliver taget op efter sommerferien i forhandlingerne om kommunens budget for 2018:

- Jeg ser frem til, at vi nu kan rebe sejlene i forbindelse med budgetforhandlingerne, så vi kan få styrket området i fremtiden.

tk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk