25. februar 2020
Lars-Chr. Brask tror på, at han bedre kan fremføre sin politik, efter at han er skiftet fra Venstre til Liberal Alliance.
Lars-Chr. Brask tror på, at han bedre kan fremføre sin politik, efter at han er skiftet fra Venstre til Liberal Alliance.
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Derfor skifter Brask fra Venstre til Liberal Alliance: Bedre plads til, hvad jeg vil og kan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Derfor skifter Brask fra Venstre til Liberal Alliance: Bedre plads til, hvad jeg vil og kan
Roskilde Avis - 08. november 2019 kl. 10:39
Af Foto: Jan Partoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Nu får jeg bedre plads og mulighed til at vise, hvad jeg egentlig vil og kan med mit politiske arbejde.

Sådan begrunder medlem af Roskilde Byråd Lars-Chr. Brask sit pludselige skifte fra at repræsentere Venstre og til nu skulle at fremføre synspunkter for Liberal Alliance.

- Jeg har altid været 'liberalist med et social twist', og det får jeg nu rig lejlighed til at vise under mit politiske arbejde, forklarer den 56-årige roskildenser, der blev valgt ind i byrådet ved valget i 2013 og genvalgt med stort personligt stemmetal i 2017.

Efter sin bankuddannelse hos Jyske Bank i Roskilde drog han som ung til Storbritannien og fik en fin karriere der indenfor den finansielle sektor.

Da han vendte hjem og på ny slog sig ned i Roskilde med familien, genoptog han ikke ungdommens KU-aktiviteter. I stedet gik han ind i Venstre, da partiet henvendte sig for at få ham på sin liste.

Ikke noget stort spring
For Lars-Chr. Brask er der ikke noget stort spring fra Venstre til Liberal Alliance.

- Nu kommer jeg ind i et lille parti, der i højere grad står for 'den rene vare', og det passer mig fint. Nu kan jeg i højere grad fremføre overordnede synspunkter om, hvor Roskilde bør bevæge sig hen. Det er meget vigtigere end f.eks. at skændes om cykelstier med den radikale Jeppe Trolle.

- I det hele taget er der ofte for meget 'fnidder' blandt alle byrådets partier, hvor man har været optaget af sine egne positioner.

- Jeg tror, man skal arbejde mere for borgernes interesser. Hvis man gør det ordentligt, vil det også give resultater ved de efterfølgende valg, mener Lars-Chr. Brask.

Ingen medløber
- Når jeg nu går til Liberal Alliance, kan ingen i hvert fald beskylde mig for at være en medløber. Tværtimod er det jo et lille parti, der på kanten af spærregrænsen er ramt af intern uro.

- Men for mig er det et velovervejet skridt, som jeg har tænkt over i længere tid. Jeg er efterhånden blevet 56 år, så hvis jeg skal udrette noget mere i politik, er det nu, forklarer Lars-Chr. Brask.

Efter partiskiftet får han også en ny fysisk plads i byrådet og rykker fra sin tidligere plads midt i Venstres gruppe til en placering som det mindste borgerlige parti - mellem den konservative Mogens Hallager og SF's Tina Boel.

Til gengæld bevarer Brask sine nuværende poster som bl.a. 2. viceborgmester, næstformand i Plan og Miljøudvalget samt medlem af bestyrelsen for Forsyningen, der står for vand, fjernvarme, kloaker osv. i Roskilde.

tk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk