15. december 2017
Sankt hans-stemning fra Byparken. (Arkivfoto: Erling J. Pedersen)
Sankt hans-stemning fra Byparken. (Arkivfoto: Erling J. Pedersen)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Opdateret: Der bliver ingen hekse tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opdateret: Der bliver ingen hekse tilbage
Roskilde Avis - 20. juni 2017 kl. 01:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sankt hans aften byder på bål flere steder i Roskilde og omegn. Der bliver næppe en eneste heks tilbage, hvis hvert bål futter deres egen heks afsted mod Bloksbjerg fredag 23. juni.

arrow Læs også: Pas på til sankthans: Pindsvin kan ende i flammehav

BYPARKEN i Roskilde danner traditionen tro rammen om byens sankt hans bål. Domkirkens Drengekor synger for i fællessange fra kl. 20.30. Kl. 21.10 er der fakkeloptog fra Restaurant Pipers Hus hen til bålet, hvor der er båltale af borgmester Joy Mogensen kl. 21.30. Gimle og Roskilde Kommune er arrangører.

ROSKILDE HAVN følger op på bålet i Byparken med fyrværkeri fra en platform der ligger til ankers uden for Vikingeskibsmuseets havn. De første raketter ryger til vejrs klokken 22.45 og de sidste brænder ud cirka 20 minutter senere. I tilfælde af kraftig regn eller torden bliver fyrværkeriet aflyst. Roskilde Havneforum står for arrangementet.
Oprindelig var fyrværkeriet sat til at gå i gang klokken 22, men da det endnu ikke er mørkt på det tidspunkt er tiden rykket tre kvarter.

LYNGHØJSØERNE i Svogerslev danner for første gang rammen om en sankt hans fest, når der fra kl. 19 tændes op i grillen ved bålpladsen. Svogerslev Harmoniorkester spiller fra kl. 20.30 og båltalen holdes kl. 21 ved SLRs formand Carsten Hogstad. Aftenen sluttes af med koncerten ' Midsommerlys' af duoen Me and Maria i Svogerslev Kirke kl. 22. Svogerslev Lokalråd, Svogerslev Kirke og Svogerslev Harmoniorkester er arrangører.

'KLINTEN' i Jyllinge åbner sankt hans festen kl. 18 med boder og børnebål til snobrød. DJ Shaky leverer musikken sammen med den lokale duo Clare Vuust og Jesper Agesen. Sognepræst Karen Marie Winter holder båltalen senere på aftenen. Gundsø Rotary Klub er arrangør og sørger for at overskuddet fra festen går til godgørende formål.

CosmosHaven i Viby tænder bålet allerede kl. 19, så helt små børn kan være med til at kigge ind i flammerne inden sovetid. Medbragte madkurve og kød til grillen indtages fra kl. 18. Der er gratis adgang til CosmosHaven, som ligger bag CosmosHuset, Søndergade 13 i Viby.

I SAGNLANDET LEJRE, Slangealleen 2 i Lejre, er vikinger, husmænd, stenalderfolk og jernalderfolk sammen om at samle brænde til sankt hans bålet - men med hver deres formål. Om de kan enes kan publikum opleve fra picnictæpperne i Båldalen. Arrangementet har åbent kl. 17-21. Bålet tændes kl. 19 og slutter med fakkeltur til offermosen.

arrow Midsommeren fejres traditionen tro på Køge Marina
22. juni 2017 kl. 07:00 Opdateret: kl. 14:51
arrow Byens høvdinger i kamp dagen efter sankthans
21. juni 2017 kl. 11:39 Opdateret: kl. 10:33
arrow Her er der bål og underholdning
21. juni 2017 kl. 08:57 Opdateret: kl. 13:08
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk