10. august 2020
Tidligere sognepræst ved Roskilde Domkirke Paul Kofoed Christiansen fylder 70 år 1. august. (Arkivfoto: Erling J.)
gallery icon

Se billedserie

Tidligere sognepræst ved Roskilde Domkirke Paul Kofoed Christiansen fylder 70 år 1. august. (Arkivfoto: Erling J.)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den veltalende præst - Kofoed fylder 70

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den veltalende præst - Kofoed fylder 70
Roskilde Avis - 28. juli 2020 kl. 02:59
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De fleste præster er ret godt skåret for tungebåndet - men det gælder i ekstrem grad Paul Kofoed Christiansen, der gennem mere end 30 år var sognepræst ved Roskilde Domkirke, og som nu fylder 70 år den 1. august.

Allerede da han kom til byen og blev installeret i den specielle embedsbolig på Gråbrødre Kirkegård ved St. Gråbrødrestræde, blev der hurtigt lagt mærke i den engagerede præst. Selv om man måske ikke altid var enig i alle hans synspunkter, var han som regel værd at lytte til.

Begravelser og bisættelser var et af hans specialer, hvor han altid formåede at holde tungen godt lige i munden, så hverken familien eller de øvrige deltagere skulle krumme tæer.

Jeg husker en gang, hvor familien havde overdrevet en afdøds betydning og indflydelse i helt grotesk grad. Den klarede Kofoed elegant ved at sige: 'Ifølge familien....'

Social forståelse
For godt to år siden stoppede han som sognepræst ved domkirken, men er ikke blevet mindre aktiv af den grund.

Paul Kofoed har en udpræget social forståelse, hvilket han også har demonstreret med sin indsats omkring Menighedsplejen ved Domkirken. I det hele taget var han optaget af, at 'tærsklen til kirken skulle være så let at passere som mulig', så flere fik lyst til at komme indenfor.

Således har han også været med til at arrangere ferieudflugter for enlige forsørgere med børn og sikre dem julehjælp.

Han er fortsat en del af ledelsen i et inkluderende socialøkonomisk netværk i Sct. Hans Have med et cafémiljø i et nedlagt drivhusområde på Sct. Hans, som kombinerer deltagelse af patienter, personer i kommunal arbejdsprøvning og en bred kreds af frivillige fra byen.

Nu nyder han livet som pensionist sammen med sin kone med tid til børn og børnebørn og en passende vifte af frivilligt arbejde. Det blev ikke dårligere af, at familien ved bopælspligtens ophør kunne flytte ind i et seniorfællesskab på Duebrødre Kloster med daglig panorama udsigt ud over Roskilde Fjord.

I Assisis fodspor
Hvert år arrangerer Paul Kofoed en slags pilgrimsrejse til Italien i fodsporene på Frans af Assisi, som mange roskildensere efterhånden har deltaget i. Det foregår i samarbejde med Roskilde Avis, hvor vi også har værdsat den gode pastors virkelyst, når han på denne måde brugte 'apostlenes heste' (fødderne) et positivt formål.

tk

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk