21. november 2018
Kenneth Thillerup fik hjælp til sit vægttab af diætist Lotte Schmidt. Her er de ved at tjekke hans vægt.
Kenneth Thillerup fik hjælp til sit vægttab af diætist Lotte Schmidt. Her er de ved at tjekke hans vægt.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den store vægtkamp: Kenneth fik livsglæden igen med vægttab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den store vægtkamp: Kenneth fik livsglæden igen med vægttab
Roskilde Avis Paperboy - 14. oktober 2017 kl. 08:18
Af Tekst og foto: Anette Gundlach
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kenneth Thillerup fik livsglæden og energien tilbage, mens han var med i tv-programmet, Den store vægtkamp, på tv3 i år.

arrow Læs også: Billeder og video: Indvielse af gl. byrådssal: Kor, røg og smuds

Kenneth Thillerup var ellers røget ind i en livskrise og led både af stress og depression efter at ulykkerne i en årrække var regnet ned over ham.

Den 50-årige elektriker bor i Jyllinge Nordmark. Han var for et par år siden ude for en arbejdsulykke, hvilket indebærer, at han i dag ikke længere kan arbejde som elektriker på fuld tid. Samtidig skulle han kæmpe mod kommunen for at få sin skade godkendt.

I 2013 brændte en del af hans ejendom, da den igen var bygget op, kom stormen Bodil og ødelagde hans hus. Livet blev efterhånden så uoverskueligt, at han efterhånden var ligeglad med sig selv. Han spiste og spiste, og til sidst havde han taget 22 kilo på var oppe på en kampvægt på 118 kilo.

Viljen til sejr
Men trods modgangen er Kenneth Thillerup ikke sådan at knække, han besluttede sig for, at 2017 skulle være et vendepunkt og en ny start for ham.

Da han så, at TV3 søgte kandidater til at tabe sig på TV, slog han derfor til og blev også udvalgt, som en af deltagerne.

Og det blev virkelig et vendepunkt for ham, forklarer han med et stort smil og glade øjne.

Trænede som en gal
Kenneth Thillerup tog kampen op mod overvægten op, og trænede som en gal sammen med sin 22-årige søn, der stod og stadig står ved hans side igennem hele forløbet.

I de fire første uger i programmet, hvor fem deltagere dystede mod hinanden om, hvem der tabte sig mest og fik mest muskelmasse, trænede han hver dag, ofte flere gange om dagen.

Til alt held for ham kunne han svømme i svømmehallen i Jyllinge igen, der var blevet bygget op efter branden. Og han kunne også træne i de midlertidige træningslokaler på stedet.

Hjælp med maden
Til at hjælpe sig gennem forløbet havde han også diætist Lotte Schmidt fra Diætisthuset i Roskilde.

Hun hjalp ham med at få styr på portionsstørrelserne, retterne og motivationen.

- Det bedste er, at alt mad er tilladt. Det er bare mængden, det kommer an på, siger Kenneth Thillerup, der drog et lettelsens suk, da han fik at vide, at han ikke behøvede at droppe sin yndlingsspise ost men bare skulle spise med måde. Hvilket gør, at han nyder hver bid i dag.

Lotte Schmidt forklarer, at hun altid forsøger at finde frem til, hvad der virker for den enkelte.

- Der er ikke en enkelt måde at tabe sig på. Og der skal være plads til noget lækkert og til sociale arrangementer, så man ikke mister motivationen, siger Lotte Schmidt.

Derfor var det også helt i orden, at Kenneth både spiste ost og drak rødvin, mens han tabte sig.

Lotte Schmidt startede med at udfærdige en kostplan, der passede præcist til Kenneth, og han fik en bog med opskrifter at kokkerere efter.

I den første måned målte Kenneth alt maden op, og han blev forbavset over, hvor lidt kød, ris eller pasta, han måtte spise.

Til gengæld har han lært at lave lækre og farverige retter med masser af grønt i.

Kenneth var en god elev, og han var så ivrig, at Lotte blev nødt til at sige, at han skulle spise noget mere for ikke at gøre kroppen for træt med al hans træning.

- Jeg synes, det har været spændende at hjælpe Kenneth, fordi jeg kan se, hvad en konkurrence kan gøre for motivationen, siger Lotte Schmidt.

Efter at programmet er færdigt og vinderen er fundet, har Kenneth Thillerup stadig et par konsultationer i Diætisthuset, så han kan lære at holde vægten.

I dag har Kenneth tabt næsten det han ville, han har et godt arbejde og har solgt sit hus i Jyllinge.

Man kan følge Kenneths kamp i uge 42 på TV3.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk