25. maj 2020
Hvert år skiber Baisikeli omkring 1.600 cykler ned til deres værksted i Mozambique, hvor de både skaber arbejde og udbringer cyklismens glæder til de lokale.
gallery icon

Se billedserie

Hvert år skiber Baisikeli omkring 1.600 cykler ned til deres værksted i Mozambique, hvor de både skaber arbejde og udbringer cyklismens glæder til de lokale.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Cykler er en menneskeret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cykler er en menneskeret

Svogerslev er centrum i den socialøkonomiske virksomhed Baisikeli

Roskilde Avis - 01. december 2019 kl. 07:31
Af Tomas Skov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Svogerslev er navet i Baisikeli-hjulet, siger Henrik Smedegaard Mortensen.

Sammen med partneren Niels Bonefeld driver han den socialøkonomiske virksomhed, der har taget navn efter ordet for cykel på swahili, og som i årevis har haft cykelbutikker i København.

Udover at sælge og reparere nye og brugte cykler sender virksomheden fire gange om året en container med 400 cykler og en masse reservedele til Mozambique.

Lagersalg i Svogerslev

I hele denne manøvre kommer alle cykler igennem det 1.000 kvadratmeter store værksted i Svogerslev, hvor fire ansatte og 1-2 praktikanter er i konstant aktivitet.

Og det er netop på det store værksted i Svogerslev, at Baisikeli i kommende weekend åbner for lagersalg med over 300 cykler på tilbud.

- Målet er at sælge cykler nok til at dække udgiften til at sende en 40 fods container fyldt med cykler til Mozambique, siger Henrik Smedegaard Mortensen.

Cykler til alle

Formålet med Baisikeli er netop at bringe cyklismens glæder til modtagerne i det store afrikanske land.

- Vi mener, at en cykel er en menneskeret, og derfor arbejder vi for at gøre cyklen tilgængelig for verdens fattigste ved at sende brugte danske cykler til Mozambique, fortsætter cykelmanden.

Baisikeli har et værksted i byen Beira, hvor cyklerne danner grundlaget for en praktisk cykelmekaniker-uddannelse for resursesvage unge, og hvor cyklerne til sidst sælges til priser som den fattigste del af befolkningen i Mozambique har råd til.

Baisikeli holder oprydningsudsalg 29. og 30. november på Svogerslev Hovedgade 48.

Nu er det igen muligt at komme på restaurant. Har du savnet at gå ud og spise?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk