21. oktober 2018
De begejstrede medlemmer af Candy-Floss spiller ved prisuddelingen, hvor manden, som har skabt gruppen, er indstillet til at modtage Handicapprisen. Fra venstre ses Søren Hansen, Søren Jensen, Tania Pedersen og Claus Halkjær.
gallery icon

Se billedserie

De begejstrede medlemmer af Candy-Floss spiller ved prisuddelingen, hvor manden, som har skabt gruppen, er indstillet til at modtage Handicapprisen. Fra venstre ses Søren Hansen, Søren Jensen, Tania Pedersen og Claus Halkjær.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Candy-Floss smider alle skavankerne ved prisuddeling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Candy-Floss smider alle skavankerne ved prisuddeling
Roskilde Avis Paperboy - 06. december 2017 kl. 06:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når Handicapprisen 2017 bliver uddelt torsdag 7. december er det første gang at overrækkelsen foregår som et åbent arrangement, hvor alle kan deltage som tilskuere.

arrow Læs også: Mindeord for Tania Soltau Pedersen

Overrækkelsen foregår klokken 16-17 i Teatersalen på ITC Dagcenter, Industrileddet 4 i Svogerslev.

Blandt de indstillede til prisen er musikkonsulent i Center for Handicap, Claus Halkjær.

Han er indstillet for sit store arbejde på revy- og musikområdet på ITC Svogerslev samt Handi-Festivalen i Roskilde.

Står bag Candy-Floss
Claus Halkjær er således manden bag bandet Candy-Floss fra dagcentret ITC, der står for den musikalske underholdning ved prisoverrækkelsen.

Bandet består - ud over Claus selv - af tre handicappede musikere og sangere; Søren Jensen, Søren Hansen og Tania Pedersen.

Sammen med Claus Halkjær er Candy-Floss ude at spille til arrangementer cirka 30 gange om året. Candy-Floss bliver hyret og modtager betaling som andre professionelle bands, fremhæver medlemmerne.

- Indstillingen til Handicapprisen er en cadeaux til mit arbejde. Det er lykkedes efter 15 år, hvor mit mål hele tiden har været at gøre de handicappede glade. Handicappede kan nogle ting, man ikke regner med, og det vil jeg gerne bevise, siger Claus Halkjær.

Spiller før de kendte
Rigtig mange har allerede oplevet, hvad for eksempel Candy-Floss kan.

- Vi har spillet for op til 15.000 tilhørere, men Roskildes Handi-Festival var den allerbedste koncert, er Søren Hansen og Søren Jensen enige om.

Dels er de husband ved denne nye festival for handicappede, og dels er de begge med til at vælge hvilke kendte kunstnere, der skal optræde.

Candy-Floss har tidligere været opvarmning for Brødrene Olsen og Danser med Drenge.

Bandet spiller selv en række kendte sange af danske kunstnere og giver dem gerne en særlig Candy-Floss lyd. Det har de fået ros for af kunstnerne som Sys Bjerre, Tøsedrengene og Johnny Hansen fra Kandis.

Store krav
- Målet er, at vi skal spille og synge ordentligt. Det er det ikke i de fleste andre bands bestående af handicappede. Og vi gør det rigtig godt, er både Claus og resten af Candy-Floss enige om.

For 15 år siden sad Søren Hansen og puttede skruer i små poser på ITCs værksted. Det trivedes han ikke med. Han ville hellere spille musik, og muligheden for at spille i gruppen har haft stor betydning.

Musikken hjælper
De tre øvrige bandmedlemmer, ud over Claus Halkjær, lægger ikke skjul på, at de er handcappede. Men når de går på scenen sker der noget magisk. De smider skavankerne.

- Jeg er rigtig glad for at være med i Candy-Floss. Når jeg spiller og synger, har jeg slet ikke nogen tics, fortæller han.

Bandmakkeren, Søren Jensen, supplerer ved at fortælle om sin stammen, der helt forsvinder, når han synger på scenen.

Det bliver der mulighed for at opleve ved prisoverrækkelsen torsdag 7. december og ved Roskilde Handi-Festival 14. marts, hvor Candy-Floss igen er husorkester.

Handicapprisen uddeles af Handicaprådet i Roskilde Kommune.

Om Claus Halkjær
Ud over Candy-Floss er Claus Halkjær som kommunens musikkonsulent også involveret i to årlige revyforestillinger på Center for Handicaps dagcetner ITC i Svogerslev. DR har lavet en temalørdag-udsendelse om revyer, hvor ITC-revyen deltog på lige fod med Cirkusrevyen og Tivolirevyen.

Claus Halkjær er også med-arrangør af Roskildes nye Handi-Fesitval, gruppen 'Moffe og Magneten' og tre øvrige brugerbands ud over Candy-Floss.

arrow Dødsfald: 37-årig Candy Floss' sangerinde er død
28. september 2018 kl. 09:40 Opdateret: kl. 10:13
arrow Ny Roskilde Handi-Festival til marts
29. august 2017 kl. 10:53 Opdateret: kl. 10:56
arrow Handi-Festival igen til næste år
02. august 2017 kl. 12:00 Opdateret: kl. 09:42

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk