13. december 2017
Den nye svømmehal ved Roskilde Badet bliver nu bygget under alle omstændigheder, har S-SF-R-K-flertallet bestemt sig til. Hvis Venstre nu også kommer med i aftalen, kan det give en bredere løsning, der giver nye svømme-muligheder eller andre sportsfaciliteter til Viby. (Foto: Per Rudkjøbing)
Den nye svømmehal ved Roskilde Badet bliver nu bygget under alle omstændigheder, har S-SF-R-K-flertallet bestemt sig til. Hvis Venstre nu også kommer med i aftalen, kan det give en bredere løsning, der giver nye svømme-muligheder eller andre sportsfaciliteter til Viby. (Foto: Per Rudkjøbing)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byggeriet ved Roskilde Badet i gang: Viby kan hive stor svømmehal i land

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byggeriet ved Roskilde Badet i gang: Viby kan hive stor svømmehal i land
Opdateret 19. marts 2017 kl. 19:25
Roskilde Avis - 19. marts 2017 kl. 18:20
Af Torben Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Viby-området kan også få nye svømme-muligheder eller andre vigtige sportsfaciliteter til den sydlige del af kommunen i forlængelse af den store nye svømmehal ved Roskilde Badet på Bymarken.

arrow Læs også: Flertal klar til at starte byggeriet men: Forhandler videre om ny svømmehal

Den mulighed kom frem under forhandlingerne søndag mellem alle de fem partier, der er med i kommunens budget for i år 2017: S-SF-R-K og V. Forhandlingerne fortsætter nu i de næste dage, så det kom ikke til noget sammenbrud, som der var lagt op til efter flere meget skarpe meldinger i ugens løb.

Et flertal med S-SF-R og K, der har 16 ud af byrådets ialt 31 medlemmer, vil under alle omstændigheder starte byggeriet ved Roskilde Badet nu, selv om den anslåede pris efterhånden er steget til 147,8 millioner kroner.

Venstres leder Bent Jørgensen har skarpt kritiseret det og mener, at partierne under forhandlingerne i sommeren 2016 om kommunens budget for 2017 var enige om, at prisen højst måtte blive 135 mio. Plus sparede driftsudgifter på 8,8 mio., fordi byggeriet efterhånden er blevet forsinket i flere år.

Derfor mener han, at det er 'brud på budgettet', hvis de øvrige forligs-partnere nu er parate til at bruge endnu 5 mio.

Plads til lidt slinger
Til gengæld opfatter de fire partier med flertal i byrådet aftalen fra sidste år på den måde, at der er 'plads til lidt slinger', som altid bliver afsat i reserve ved den slags store byggerier.

De har samtidig henvist til, at de 16 mio. kroner, der hidtil har været brugt på ingeniører, arkitekter, udbudsmateriale og andet forarbejde ved projektet på Bymarken, vil være helt spildt, hvis byggeriet helt opgives.

Ved forhandlingerne søndag var Socialdemokratiet repræsenteret af borgmester Joy Mogensen og den idrætspolitiske ordfører Daniel Prehn. Venstre var repræsenteret af gruppeformand Bent Jørgensen og Evan Lynnerup, der er næstformand i Kultur- og Idrætsudvalget.

For SF mødte formanden for Kultur- og Idrætsudvalget Birgit Pederesen. Hun har været den mest ihærdige fortaler for at få både en 50 meter bane til konkurrence-svømning og wellness-faciliteter, der efterspørges af børnefamilier, samlet ved Roskilde Badet, så der også kan opnås samdrift-fordele på den måde.

Hun ønskede efter dagens forhandlinger ikke at kommentere det foreløbige resultat, men kunne dog bekræfte, at alle partierne nu igen skal tale sammen.

Ønsker kompromis
Desuden deltog Lars Lindskov (K) samt Jeppe Trolle (R), og de lagde begge vægt på at få et kompromis mellem svømmehals-flertallet og Venstre, så et stort flertal i byrådet kan stå bag en så vigtig beslutning.

- Jeg tror på, at alle partierne kan samles om en fælles beslutning, hvis viljen ellers er til det, sagde borgmester Joy Mogensen (S) søndag aften.

Bent Jørgensen (V) forklarede, at han ikke havde opgivet sin modstand mod en svømmehal, der efter hans opfattelse er for dyr sammenlignet med et alternativ i Trekroner eller andre steder.

- Nu er vi ved at få undersøgt nærmere, hvilken garanti der overhovedet er for, at den seneste pris holder. Samtidig ser vi på, om vi kan lave en bredere løsning, så andre ønsker og hensyn også kan blive tilgodeset, forklarer han.

Viby ind i billedet
Her er det så, at Viby og den sydlige del af Roskilde, som af og til føler sig 'forfordelt' eller 'snydt', kommer ind i billedet.

Nu får centrum i Roskilde altså under alle omtændigheder en supersvømmehal, og Jyllinge har også fået pæn kommunal støtte til genopbygning af sine haller, derunder til svømning, selv om den største del af prisen i den nordlige del af kommunen er blevet klaret af forsikringen, fonds-penge og egne kræfter.

Nu er det derfor blevet 'Vibys tur', er den politiske fornemmelse på rådhuset.

Hvis Bent Jørgensen får penge til svømning eller andre sports-faciliteter, som beboerne i Viby måtte foretrække', med i en større og bredere aftale, kan Venstre fremvise et helt konkret resultat, der går længere end den svømmehal, som det egentlig har været imod.

Hos det store borgmesterparti Socialdemokratiet er der også interesse for sådan en løsning. Den nye 'højdespringer' på partiets liste til kommunevalget, Gitte Kronbak med en fortid i det gamle Ramsø, har tidligere været ude at sige, at en beslutning om byggeri af den nye svømmehal ved Roskilde Badet faktisk vil gøre det lettere også at få udrettet noget i Viby.

arrow V får tænkepause om ny svømmehal
13. marts 2017 kl. 08:21 Opdateret: kl. 09:11
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk