4. august 2020
Roskildes butikker har nu taget sig sammen og betaler selv størstedelen af årets julebelysning, så kommunen kun skal bruge en mindre del af sin underskuds-garanti.
gallery icon

Se billedserie

Roskildes butikker har nu taget sig sammen og betaler selv størstedelen af årets julebelysning, så kommunen kun skal bruge en mindre del af sin underskuds-garanti.
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Butikker fik julelys i øjnene: Samlede knapt halv million

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Butikker fik julelys i øjnene: Samlede knapt halv million
Roskilde Avis - 15. november 2019 kl. 00:04
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En stor del af Roskildes butikker fik alligevel i sidste øjeblik julelys i øjnene, så de nu selv har fået indsamlet 450.000 kroner til byens juleudsmykning.

arrow Læs også: Julebelysningen på vej op

Prisen for at opsætte de nye guirlander med strømbesparende LED-belysning i hovedgaden og en række sidegader samt opstille det store juletræ på Stændertorvet er i alt 550.000 kroner.

Dermed slipper kommunen med nu kun at skulle give 100.000 kroner i den underskuds-garanti, som byrådets Erhvervsudvalg har bevilget. Den beslutning blev truffet, fordi det ville være en 'fallit-erklæring', hvis Sjællands største handelsby udenfor København ikke kunne finde ud af at organisere julebelysning.

For kommunen står der også meget på spil, da det lokale handelsliv er byens største private erhverv og desuden skaber mange job med gode skatte-indtægter til følge.

Permanent ordning
Da Roskilde Handel tidligere på efteråret blandt butikker og andre medlemmer startede sin sædvanlige frivillige indsamling til julebelysning, så det meget sløjt ud. Derfor besluttede Roskildes Erhvervsudvalg, som består af både byrådspolitikere samt repræsentanter for erhvervsorganisationer og fagbevægelsen, at stille denne underskud-garanti, som nu kun kommer til at koste ca. 100.000 kroner.

Samtidig har Erhvervsudvalget besluttet at udarbejde en mere permanent ordning, så der på en eller anden måde bliver opkrævet penge fra alle butikkerne i Roskildes centrum.

Dermed kan visse kædeforretninger, der styres ude fra, frisører, pizzeriaer eller andre, som er ligeglade med den lokale julehandel, ikke længere slippe uden om at betale.

Positiv liste
Når flere af butikkerne nu i sidste øjeblik alligevel har besluttet at bidrage til årets julebelysning, skyldes det også, at Roskilde Handel har udarbejdet såkaldt 'positiv-lister' til at hænge op i butikkerne.

Dermed kan alle kunder se, hvem der bidrager til julebelysningen - og hvem der bare vil lade naboen betale. Det har åbenbart også fået flere af forretningerne til lommerne, fortæller kilder til avisen.

Jyllinge og Viby
Formanden for Erhvervsudvalget, byrådsmedlem Lars Lindskov (K), er særdeles tilfreds med denne udvikling:

- Jeg synes, det er meget fint, når handelslivet i Roskilde nu åbenbart i højere grad forstår, hvad der er på spil, så de også selv bidrager mere.

- Nu skal vi så ikke give så mange penge til underskuds-garanti for juleudsmykningen, og så vil vi bruge nogle af disse penge til også at hjælpe i Jyllinge og Viby, som er kommunens to andre handelscentre.

- Selvfølgelig vil vi ikke give driftsstøtte. Pengene skal gå til udvikling af nye projekter, der kan hjælpe det lokale handelsliv fremad.

- Til næste år skal Erhvervsudvalget så lave en permanent ordning i samarbejdet med erhvervene, forklarer Lars Lindskov.

tk

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk