11. juli 2020
Siden Tomas Breddam fik Roskildes borgmesterkæde overrakt af sin forgænger Joy Mogensen, har han haft travlt med at vænne sig til sin nye rolle.
Siden Tomas Breddam fik Roskildes borgmesterkæde overrakt af sin forgænger Joy Mogensen, har han haft travlt med at vænne sig til sin nye rolle.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Breddam om borgmester-job: Folk i Roskilde er det bedste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Breddam om borgmester-job: Folk i Roskilde er det bedste
Roskilde Avis - 27. maj 2020 kl. 01:16
Af Foto: Anders Ole Olsen:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For et år siden overtog Tomas Breddam jobbet som Roskildes borgmester, da Joy Mogensen gik på barselsorlov og siden blev udnævnt til kultur- og kirkeminister.

Opgaven har ikke været let med at videreføre arbejdet efter den store stemmesluger, der alene skaffede Socialdemokratiet flertal ved sidste kommunevalg i 2017 - selv om en enkelt siden er røget af ved svinget i Svogerslev.

Men efter en start, der af gode grunde til tider kunne virke lidt famlende i sammenligning med forgængerens oratoriske glansnumre, er han efterhånden kommet ganske godt i gang.

- Jeg elsker det her job, hvor man kommer ud og møder alle de spændende mennesker, der er i gang med det ene og det andet i den her kommune. De mange gode kræfter og alt, hvad de udretter, har faktisk overrasket mig allermest.

- På den måde er det jo en fornøjelse at være borgmester i en fantastisk by som Roskilde, forklarer Tomas Breddam.

Godt samarbejde
Under den igangværende corona-krise, har det normale politiske arbejde i byrådet været sat ud af kraft. Derfor glæder Breddam sig nu til, at byrådet på ny skal mødes rigtigt, selv om det i første omgang bliver uden tilhørere.

- Vi har brug for en rigtig politisk debat, hvor man lytter til hinanden. Det giver ofte bedre løsninger, end hvis den ene eller anden barer kører sine egne forslag igennem.

- Selv om diskussionen måske til tider kan lyde skarp, synes jeg, at vi i Roskilde Byråd har et rigtigt godt samarbejde og et udmærket forhold til hinanden. Det får også betydning, når vi nu skal videre og atter få gang i kommunen efter corona-nedlukningen, siger han.

Kommer på valg
Breddam har lyst til at fortsætte som borgmester, men inden han kan stille op ved det kommende kommunevalg i efteråret 2021, skal han først genvælges som spidskandidat hos Socialdemokratiet til september.

- Hvis der skulle komme andre kandidater, er det jo en del af demokratiet. Så det må jeg selvfølgelig tage til efterretning, mens jeg hele tiden prøver at gøre mit bedste.

tk

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk