3. marts 2021
Byggeriet af den nye svømmehal er endt i en uoverskuelig situation, og borgmester Tomas Breddam forlanger nu en ny holdbar plan for både pris og færdiggørelse.
Byggeriet af den nye svømmehal er endt i en uoverskuelig situation, og borgmester Tomas Breddam forlanger nu en ny holdbar plan for både pris og færdiggørelse.
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester kræver en vandtæt plan for svømmehallen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester kræver en vandtæt plan for svømmehallen
Opdateret 20. januar 2020 kl. 05:55
Roskilde Avis - 20. januar 2020 kl. 00:22
Af Foto: Jan Partoft

Roskildes borgmester Tomas Breddam (S) har tabt tålmodigheden med det kuldsejlede byggeri af en ny svømmehal ved siden af det gamle Roskilde Badet på Bymarken. Han kræver nu en vandtæt plan med en samlet pris og slutdato, før kommunen for alvor kan komme videre med sagen.

arrow Læs også: Svømmehalskaos koster kassen

- Jeg er nået dertil, hvor det ikke længere giver mening at sige noget, før jeg har nogle sikre kendsgerninger at gå ud fra.

- Hvis jeg nu går ud og nævner en endelig pris med en slutdato - og så det på ny viser sig ikke at kunne holde, så bliver vi jo bare til grin igen. Derfor vil jeg nu have en holdbar plan, siger Tomas Breddam.

Byggeriet af den nye svømmehal med et 50 meters bassin og wellnes-faciliteter ved siden af den gamle svømmehal har udviklet sig til en sand gyser, siden den endelige beslutning blev truffet i foråret 2017.

Ligesom budding

Vedtagelsen skete med et snævert flertal (S-SF-R og K) på 16 ud af byrådets 31 mandater, mens 15 var imod (V, DF og El.)

Oprindelig skulle den nye svømmehal have været færdig for flere år siden til en pris på 135 mio. Men på grund af dårlig byggestyring og mange vanskeligheder undervejs, nærmer prisen sig nu de 200 mio., og endnu tør ingen sige, hvornår byggeriet bliver endelig færdigt.

En central kilde på rådhuset, der har arbejdet med byggeriet, forklarer til Roskilde Avis, at det er 'lige som budding':

- Man kan ikke rigtigt få hold på noget fast og sikkert i sagen, og derfor bliver vi nu nødt til at tage det fra en ende af. Ellers fortsætter forvirringen og ansvarsforflytigelsen mellem entreprenører og teknikere.

80 til nytårskur

Tomas Breddam fortalte til avisen om vanskelighederne i sagen i forbindelse med en nytårskur hos Socialdemokratiet i Roskilde i DUI-huset på Havnevej.

Her var over 80 medlemmer mødt op og kunne glæde sig over, at partiet i øjeblikket har styringen både på lokalt, regionalt og lokalt niveau, mens de lyttede til indlæg fra de folkevalgte på alle niveauer:

Medlem af EU-parlamentet Marianne Wind fra Havdrup, folketingsmedlem Mette Gjerskov fra Gundsømagle, medlem af forretningsudvalget i Sjællands Regionsråd Jorun Bech samt borgmester Tomas Breddam

arrow Modstanderne i svømmehals-krigen: Her gik det galt
16. januar 2020 kl. 20:02 Opdateret: kl. 14:14
arrow Lastbilerne buldrer forbi: Peter venter på næste ulykke
08. januar 2020 kl. 20:34 Opdateret: kl. 10:40
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk