19. januar 2019
Borgmester Joy Mogensen ser gode muligheder for at lave budget for 2019 sammen med alle partierne i Roskilde Byråd. (Foto Thomas Olsen)
Borgmester Joy Mogensen ser gode muligheder for at lave budget for 2019 sammen med alle partierne i Roskilde Byråd. (Foto Thomas Olsen)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester: Bedring i Roskildes økonomi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester: Bedring i Roskildes økonomi
Opdateret 14. juni 2018 kl. 11:27
Roskilde Avis Paperboy - 14. juni 2018 kl. 11:01
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Roskildes økonomi til næste år i 2019 er nu blevet forbedret, så borgmester Joy Mogensen (S) satser på at kunne undgå besparelser, der giver forringelser i kommunens service overfor borgerne.

arrow Læs også: Stort flertal: Roskilde kører på med Røde Port

I det fremskrevne budget for næste år var der i første omgang et underskud på 80 mio., som byrådet skulle arbejde på at finde i forhandlingerne om næste års budget, der for alvor starter efter sommerferien.

Men efter den nye aftale mellem staten og Kommunernes Landsforening regner Joy Mogensen nu med, at det højst bliver på 50 mio. - måske endda mindre.

- I forhold til Roskildes samlede budget på 6,6 mia. er det jo ikke mange penge. Derfor regner jeg også med, at de forskellige udvalg og forvaltninger kan finde det nødvendige beløb, uden at det går ud over vores service til borgerne, siger Joy Mogensen.

Sociale udgifter
Når en velstående kommune som Roskilde, hvor der er mange gode skatteborgere og nye hele tiden kommer til, overhovedet er kommet under økonomisk pres, er det ifølge borgmesteren, fordi udgifterne er vokset stærkere end indtægterne.

- Gennem de sidste fire år har vi oplevet en stigning på over 30 procent til kontanthjælpen, og det stigende antal ældre koster også, selv om folks sundhedstilstand er blevet bedre. De lever bedre og længere, men så kommer skavankerne bare senere, forklarer hun.

Joy Mogensen er dog fuld af fortrøstning og mener, at Roskilde grundlæggende har så stærk en økonomi, at budgettet for 2019 ikke kommer til at give store problemer.

Med udgangspunkt i sit eget socialdemokratiske flertal ser hun fine muligheder for at forhandle med alle byrådets partier - lige fra Enhedslisten og til Dansk Folkeparti.

tk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk