21. oktober 2021
JARVAD FOTOGRAFI
gallery icon

Se billedserie

Foto: JARVAD FOTOGRAFI
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Boligselskab udskifter belysning: Sparer knap 10 ton CO2

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boligselskab udskifter belysning: Sparer knap 10 ton CO2
Roskilde Avis - 07. juni 2020 kl. 00:08

Med 12.500 boliger i Roskilde Kommune og på Sjælland har Boligselskabet Sjælland størrelsen til at gøre en forskel for klimaet. Sidste år udskiftede man tusindvis af brusere og sparede tonsvis af vand og energi.

Og nu er turen kommet til udskiftning af fællesbelysningen i boligselskabets fire boligafdelinger Rørmosen, Ågerupsvænget i Roskilde samt Stougården i Gundsømagle og Læhegnet i Jyllinge.

- Vi har en unik chance for at bidrage positivt til den grønne omstilling ved at indtænke miljøet i udviklingen og driften af vores ejendomme. Derfor er bæredygtighed også et helt naturligt indsatsområde i vores nye "Strategi 2024", forklarer direktør i Boligselskabet Sjælland, Bo Jørgensen, der samtidig fortæller, at boligselskabet grundet Corona-situationen investerer yderligere 5,5 millioner kroner. i energibesparelser og fremrykker vedligeholdelsesopgaver for op mod 100 millioner kroner.

LED er logisk
Den lokale el-installatør Bøttcher Fog A/S har fået opgaven med udskiftning og renovering af lyskilderne i de fire store boligområder.

- For et boligselskab med ambitioner om energioptimering og en grønnere drift er udskiftningen til LED en helt naturlig vej at gå. Lyskilderne har langt længere levetid, højere energieffektivitet og lavere driftsudgift, idet der ikke skal skiftes ødelagte lyskilder lige så ofte, fortæller adm. direktør Simon V. Pedersen fra Bøttcher Fog.

Med energirenoveringen i de fire boligafdelinger forventer Boligselskabet Sjælland at kunne reducere elforbruget med 64.000 kWh svarende til 9.600 kilo CO2.

Det mindre strømforbrug forventes at resultere i en årlig besparelse af fællesudgifterne på omkring 147.000 kroner, som anvendes til afdrag på lånet til energipuljen. Når lånet er betalt ud, vil beboerne efterfølgende kunne få gavn af de reducerede fællesudgifter.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk