10. august 2020
Jette Tjørnelund (V) ønsker flere forskellige typer af løsninger i de dele af Roskilde, hvor der ikke er nok pladser til at få passet alle børnene i det lokale område. (Foto: Thomas Olsen)
Jette Tjørnelund (V) ønsker flere forskellige typer af løsninger i de dele af Roskilde, hvor der ikke er nok pladser til at få passet alle børnene i det lokale område. (Foto: Thomas Olsen)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børnene må passes tæt på - V-leder vil bruge mere dagpleje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnene må passes tæt på - V-leder vil bruge mere dagpleje
Roskilde Avis - 26. juli 2020 kl. 05:29
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Børnene skal passes så tæt på hjemme som muligt. Det giver en bedre hverdag for hele familien, der undgår lang transport, og de små får samtidig lettere ved at finde legekammerater i deres eget lokale område.

Sådan siger Venstres leder i Roskilde Byråd Jette Tjørnelund, der vil tage denne sag op i forbindelse med de kommende forhandlinger om kommunens budget for 2021.

Tjørnelunds reaktion kommer efter artikler i Roskilde Avis om problemer for børnefamilier i Vindinge.

Her foregår i øjeblikket en stor udbygning med nye boliger, men institutioner med plads til børnene er ikke fulgt med i samme omfang.

Ifølge Tjørnelund er det et mere udbredt problem, som også eksisterer eller vil udvikle sig i både Ågerup og Viby-området, hvor en stor udbygning af boliger er i gang.

Mere dagpleje
En mulig løsning er i højere grad at anvende dagpleje som supplement til institutionerne, når der er stort behov. Andre typer af institutioner vil også være et godt alternativ, mener Jette Tjørnelund.

- Nogle børn trives bedst med ekstra plads eller mere ro end der er i en almindelig daginstitution. Det kan være egentlige naturbørnehaver, udflytterbørnehaver eller institutioner, hvor grupper af børn tager ud i naturen på skift, siger hun.

- Boserup skov, Hedeland, Ramsødalen eller området ved Klub Engen i Jyllinge er eksempler på områder, der skal kigges nærmere på som muligheder.

- Vi ønsker tilstrækkeligt med pladser i alle dele af kommunen samt flere typer af dagtilbud, så forældrene får bedre mulighed for at vælge den type af pasningsordning, der passer til deres barn og deres hverdag.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk