18. september 2020
Jump4fun er udviklet til børn, der gerne vil bevæge sig men ikke vil være med i de almindelige idrætsklubber.
gallery icon

Se billedserie

Jump4fun er udviklet til børn, der gerne vil bevæge sig men ikke vil være med i de almindelige idrætsklubber.
Foto: Jens Astrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børnene får lov til at rende og hoppe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnene får lov til at rende og hoppe
Roskilde Avis - 11. august 2020 kl. 00:24
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Børn og unge, der ikke bevæger sig nok og som ikke føler, at de passe ind på de traditionelle foreningshold, får nu mulighed for at være med i en nyt fælleskab med navnet Jump4fun. DGI er i samarbejde med Roskilde Kommune og lokale idrætsforeninger nu klar med konceptet i Roskilde. Det sker takket være støtte fra Liljeborgfonden.

De seneste fire år har tallet for overvægtige og svært overvægtige børn ved indskolingen ligget mellem 9,4 og 12 procent i Roskilde Kommune. Mange af børnene er inaktive, ensomme og føler sig ikke som en del af et fællesskab. Jump4fun er målrettet netop denne gruppe, og vil i løbet af de næste tre år igangsætte fire Jump4fun-hold i fire idrætsforeninger i kommunen.

De lokale idrætsforeninger er klar

Siden 2014 har 1.400 børn været med i Jump4fun-hold i idrætsforeninger i hele landet. Og effekten er ikke til at tage fejl af, de er blevet mere fysisk aktive, har fundet glæden ved at bevæge sig og er blevet en del af et positivt fællesskab. I Roskilde Kommune er der stor interesse fra flere foreninger, men det bliver Jyllinge-Gundsømagle Idrætsforening, Viby IF, Himmelev Veddelev Gymnastikforening og Sønderlundskvarterets Idrætsforening, der allerede fra september kommer til at udbyde et Jump4fun-hold.

Jump4fun er udviklet i et samarbejde mellem DGI, Julemærkefonden og overvægtsambulatoriet på Nordsjællands Hospitals børne- og ungeafdeling. Se mere på www.dgi.dk/jump4fun.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk